Tech

A PC tragédiája – 5+1 baleset, amit még nézni is fáj


Dobjatok félre mindent, ezek az esetek ütni fognak.

Manapság már ritkán találkozunk olyannal, aki ne kedvelné a számítógépek adta lehetőséget. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki rendelkezik PC-vel, az tudja is, hogy mivel jár egy számítógép. Azok, akik félnek leszedni a ház oldallapját hogy néha kitakarítsák a gép belsejét, azok általában szervizbe sem hordják túl gyakran a kedvencüket, hogy egy profi szakember megcsinálja ezt a pár perces műveletet. Mindannyian ismerjük a jó öreg mondást: “jól van az úgy, idáig se volt semmi baja”. Kapaszkodjatok most meg, íme 5 olyan eset, amit még nézni is rossz lesz!

Amikor egy “szakember” nyúl a gépbe

Biztos mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki mindenhez ért, manapság pedig egy számítógépet ki ne tudna szétszedni? Akkor van baj, amikor egy gyanútlan áldozat hagyja is ezeknek a szakiknak, hogy szabadon garázdálkodjanak. A fentebbi képen pont egy ilyen eset látható. Szegény gyanútlan Frank nem számolt azzal a fránya processzorlefogatóval, helyette egybe letépte a processzort a hűtővel együtt.

A hűtést a maximumra!

Ismerős az, amikor melegszik a processzor, mint az állat és sehogy sem akarnak lejjebb menni a hőfokok? Ilyenkor általában egy nagytakarítás és egy hűtőpaszta csere szokott lenni a megoldás. Persze az élet attól szép, hogy mind különbözünk. De a képen látható hűtés hatékonyságát illetően vannak azért kételyeink. De az is könnyen lehet, hogy mi nézzük rossz szemszögből a dolgot és csak a legmenőbb ledes bogárcsapdára vágyott a gép tulajdonosa.

“Valamiért hangos a tápegységem”

Amióta az alsótápos gépházak bejöttek, a földön lévő gépek sokkal több port szívnak be, mint korábban. Persze számos előnye van az alsótápos házaknak, de a hiedelmekkel ellentétben, néha nem árt ezeket is kitakarítani, vagy mondjuk a porszívót sem hiába találták fel jó pár évtizeddel ezelőtt.

Egy kis baleset történt…

Az iskolai PC-kkel biztos mindenki találkozott már az idők folyamán. Ezekre a közös dolgokra nem igazán szokott senki vigyázni, de azért TehAbsMan esete minket is meglepett. A férfi azt a feladatot kapta, hogy építsen az iskolának egy VR-ra alkalmas gamer PC-t, ami meg is történt, de nem sokkal később némi probléma akadt a géppel és szóltak is az informatikusnak, hogy csináljon már valamit, mert nem jó a kép. Amint szétszedte a gépet egyből látszott a probléma, szegény RTX 2070-et elég rendesen meggyötörték a tanulók, teljesen érthetetlen okokból. Na de hogy szerezte a kártya ezeket a harci sérüléseket? A falhoz csapkodhatták vagy esetleg kidobták az emeletről? Ez már a tanulók tudják maximum, de azért sok sikert kívánunk a garancia érvényesítéséhez.

Elromlott a kijelző? Simán kicserélem!

A laptopokat általában még nagyobb kihívás szétszedni, mint a PC-ket, hiszen rengeteg apró, elrejtett csavar tartja össze ezeket az eszközöket. Az Apple eszközeit pedig még nehezebb szétszedni, hiszen a hagyományos csavarokkal szerelték ezeket a gépeket, de ez nem okozott gondot a fentebb látható MacBook tulajdonosának, aki simán megengedte a 12 éves fiának, hogy kicserélje a hibás kijelzőt. A fiút nem korlátozták olyan tényezők sem, mint a megfelelő csavarválasztás, azzal dolgozott, ami otthon volt. A végén a szakszervizben Dremellel kellett szétvágni az egészet.

+1: Az eset, amire semmilyen IT diploma nem készít fel

My IT degree didn’t prepare me for this from funny

Az mindenkinek tiszta, hogy ha kifogy a festékpatron, akkor újat kell venni? Nos, úgy tűnik mégsem, valaki ketchuppal akarta pótolni a tintát, mondanom sem kell, nem járt sikerrel.

Forrás: PCGamer.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva