A Fortnite miatt jelentettek fel egy 4 éves muszlim kisfiút

Érdekes esetről számolt be a napokban a The Guardian. A lap szerint 2019-ben az Egyesült Királyságban egy 4 éves muszlim kisfiúra hívták rá a rendőröket, mert fegyverekről és bombákról hallották beszélgetni. A bökkenő ott volt, hogy a Fortnite Battle Royale-ról társalgott…

Az angoloknál létezik egy program, ami a lakosság radikálissá válását hivatott megelőzni. Valószínűleg ezért is került “célkeresztbe” a kisfiú, akit egy klubban hallottak félreérthető dolgokról beszélni. Ezek után érkezett is a feljelentés, aminek eredményeképpen egy rendőr ki is ment a helyszínre.

Később kiderült, hogy a fiú csupán a Fornite-ról beszélgetett az unokatestvérével, így összességében nem történt eljárás az ügyben. Az anyuka viszont háborgott, szerinte nem történt volna meg mindez, ha nem egy muszlim fiú szájából hangoztak volna el a kontextusból kiragadott szavak.

Az eset után felerősödtek a rendszert kritizáló hangok, ugyanis sokat túlontúl kirekesztőnek és megosztónak gondolják. Ha lehet hinni a számoknak, akkor 2016 és 2019 között legalább 624 hat év alatti gyermeket jelentettek fel az Egyesült Királyságban, ami valljuk be, hajmeresztően magas szám. Pláne, hogy ezek túlnyomó többsége blődségek miatt történt. 

Betöltés...
Keresés
Keresés