A vegánok kiakadtak a McDonald’s húsmentes hamburgere miatt

Nem pont az van a dobozban, amire számítottak.

A McDonald’s régóta próbál már nyitni a vegánok felé, ám hiába fejlesztik már évek óta a valódi húst pótoló műhúsokat, idáig nem találkozhattunk ezekkel a gyorsétteremlánc kínálatában. Mindez viszont a múlt, ugyanis a McDonald’s a napokban hivatalosan is szabadjára engedte a McPlant névre keresztelt hamburgerét, amit a műhúspiac egyik legnagyobb szereplőjével, a Beyond Meattel közösen készítetek.

A McPlant szaftos, borsóalapú fehérjéből készült pogácsája és szezámmagos zsemléje a többi klasszikus feltéttel biztosítja az ikonikus mekis ízt. Elsőként Svédországban és Dániában tesztelik az új hamburgereket, ugyanis egy felmérés szerint a svédek több, mint harmada flexitáriusnak tartja magát, azaz a vegetáriánus étrendet követik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

McDonald’s (@mcdonalds) által megosztott bejegyzés

A vegánok tetszését viszont nem sikerült elnyernie a McDonald’s-nak, ugyanis a McPlant burger annak ellenére, hogy nem tartalmaz húst, a tejtermékekkel nem spórolt a cég. A sajt és majonéz mellett további „súlyosbító” körülmény, hogy az új McPlant hamburgerekhez használt műhúspogácsát is ugyanazon a sütőlapon sütik, mint a cég további burgeralapjait. Vérlázító!

Betöltés...
Keresés
Keresés