Hét kijelzővel felszerelt „szuperlaptopot” dobtak piacra

Úgy tűnik, hogy sok hardverfejlesztőnek az életében volt kulcsszereplő gyerekkorában a Transformers-sorozat. Az Expanscape-nél legalábbis biztosan ez a helyzet. Most dobták ugyanis piacra egy startup keretein belül az Aurora 7-et, ami lényegében egy hét kijelzővel felszerelt laptop.

A gépezet mindamellett, hogy olyan, mintha egy sci-fi filmből rángatták volna elő, rettentően ronda. Egy óriási, kihajthatós bőröndre emlékeztet, vagyis még csak azt sem mondhatjuk, hogy kényelmes a szállítása és a tárolása. Bár azt aláírom, hogy egy hordozható munkaközpontnak sosem az volt a legfőbb szempontja, hogy kompakt legyen, hanem hogy funkcionálisan ellássa a feladatát.

Az Aurora 7-ben asztali gép komponensek dolgoznak. Egy Nvidia GeForce GTX 1060 videokártya mellett a vázba van tuszkolva 64 GB RAM és 4,5 TB tárhely. A kijelzők között van három darab 7 hüvelykes 1920×1080 pixeles felbontású panel és négy darab 17,3 hüvelykes és 3840×2160 pixel felbontású panel. A processzor feladatait egy Intel Core i9-9900K látja el.

A gépezet egyébként 12 kilót nyom, vagyis maximum edzeni tudunk vele, de az biztos, hogy nem fogjuk az ölünkben nyüstölni, miközben egy metrón, vagy vonaton ücsörgünk. Ráadásul az önálló üzemideje is elég karcsú, körülbelül fél-1 órát bír. De jobb, ha folyamatosan áram alatt áll…

Betöltés...
Keresés
Keresés