14.9 C
Budapest
2021, szeptember 24, pén

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Nemi megkülönböztetés miatt jelentették fel a Riot CEO-ját

Lassan már eljutunk arra a pontra, hogy szabadon kijelenthetjük: “Ha szexuális zaklatás, akkor Riot Games!”

Még 2018-ban indult per a cég ellen, ugyanis több női dolgozó is úgy érezte, hogy a vállalat részrehajlóan kezeli az ügyeit, előnyben részesítve a férfi munkaerőt. Ez a jogi herce-hurca egyébként még mindig tart, január 25-én rendezték meg a legutóbbi tárgyalást, ahol a Riot Games is megszólaltatott pár dolgozót.

Ám most nem a cég, hanem az elnök-vezérigazgató, Nicolo Laurent került kereszttűzbe!

A Riot volt menedzser asszisztense, a tavaly nyáron menesztett Sharon O’Donnell tett feljelentést idén januárban. Elsősorban a bérek és az egészségügyi költségek hiányosságát és a munkaviszonnyal kapcsolatos általános károkat nevezte meg a hivatalos iratokban. Viszont a jelentésekből kiderült, hogy ennél sokkal árnyaltabb a történet.

O’Donnell szerint Laurent többször felemelte a hangját, amikor vele beszélt, viszont visszafelé folyamatosan rendre lett szabályozva, mondván “figyeljen a hangnemre”. Sőt, állítólag Laurent munkán kívüli kirándulásra is hívta az akkori menedzser asszisztenst, amit utóbbi visszautasított. Ezután megromlott a kapcsolatuk és júliusban menesztették is. Ezekre a vádakra még az is rátesz egy lapáttal, hogy elvileg a Riot nem fizette ki O’Donnell túlóráit, amiből a hölgy elmondásai szerint bőven volt pár.

Valószínűleg ez a per is el fog húzódni egy ideig, de az biztos, hogy ilyen téren nem éppen a legjobb pedigréjű kiadó a Riot Games jelenleg…

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI