Nemi megkülönböztetés miatt jelentették fel a Riot CEO-ját

Lassan már eljutunk arra a pontra, hogy szabadon kijelenthetjük: “Ha szexuális zaklatás, akkor Riot Games!”

Még 2018-ban indult per a cég ellen, ugyanis több női dolgozó is úgy érezte, hogy a vállalat részrehajlóan kezeli az ügyeit, előnyben részesítve a férfi munkaerőt. Ez a jogi herce-hurca egyébként még mindig tart, január 25-én rendezték meg a legutóbbi tárgyalást, ahol a Riot Games is megszólaltatott pár dolgozót.

Ám most nem a cég, hanem az elnök-vezérigazgató, Nicolo Laurent került kereszttűzbe!

A Riot volt menedzser asszisztense, a tavaly nyáron menesztett Sharon O’Donnell tett feljelentést idén januárban. Elsősorban a bérek és az egészségügyi költségek hiányosságát és a munkaviszonnyal kapcsolatos általános károkat nevezte meg a hivatalos iratokban. Viszont a jelentésekből kiderült, hogy ennél sokkal árnyaltabb a történet.

O’Donnell szerint Laurent többször felemelte a hangját, amikor vele beszélt, viszont visszafelé folyamatosan rendre lett szabályozva, mondván “figyeljen a hangnemre”. Sőt, állítólag Laurent munkán kívüli kirándulásra is hívta az akkori menedzser asszisztenst, amit utóbbi visszautasított. Ezután megromlott a kapcsolatuk és júliusban menesztették is. Ezekre a vádakra még az is rátesz egy lapáttal, hogy elvileg a Riot nem fizette ki O’Donnell túlóráit, amiből a hölgy elmondásai szerint bőven volt pár.

Valószínűleg ez a per is el fog húzódni egy ideig, de az biztos, hogy ilyen téren nem éppen a legjobb pedigréjű kiadó a Riot Games jelenleg…

Betöltés...
Keresés
Keresés