11.1 C
Budapest
2021, október 22, pén

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Kiszivárogtatták az első CD Projekt Red játék forráskódját – Liciten a Witcher és a Cyberpunk 2077

A CD Projekt Red nyilatkozata után a hackerek szintet léptek.

Nem sokan lennének most a CD Projekt Red helyében. A lengyel fejlesztőcsapat ugyanis hackertámadást szenvedett, majd megfenyegették a stúdiót, hogy kitálalnak a nyilvánosság számára, ha nem fizetnek. A CD Projekt Red úgy döntött terroristákkal nem tárgyalnak, így a hacker csoportok taktikát váltottak.

Először is bemutatták, hogy bizony nem zsákbamacskát árulnak, ennek “örömére” bedobták a Gwent forráskódját, majd licitháborút hirdettek, nem is akármilyen feltételekkel.

Egy fórumon tartják a licitet, ahol 0,1 Bitcoint kell letétbe helyeznie minden egyes licitálónak, ami már önmagában 1,4 millió forintra rúg. Ezek után pedig következhet a licitháború, ahol a Thornebreaker, a Witcher 3, Witcher 3 RTX és Cyberpunk 2077 forráskódjai lesznek terítéken.

Az aukció kezdetét a moszkvai időhöz mérték a hackerek, amiből nem lehet tudni, hogy csak terelés vagy esetleg orosz hacker csapatok vannak a támadás mögött.

Miután gyorsan terjedt a hír, a Gwent forráskódja eltűnt a Megáról, itt a szolgáltató szólt közbe, miután látták a fájl népszerűségét. Persze tudjuk mind, hogy ami egyszer kikerült az internetre, az bizony örökre ott is marad.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI