A YouTuberek teljesen megölik a Pokémon kártya bizniszt

Mostanában a Pokémon kártyák nagyjából soha nem látott népszerűségnek örvendenek, korábban már mi is irtunk arról, hogy például a kedves Logan Paul, – aki miatt most még magasabbak az árak -, milyen hatalmas összegeket költ a kártyákra. Fennhangon jegyezte meg, hogy “bár szeptemberben vettem egy doboznyit 200 ezer dollárért (kb. 60 millió Ft), most azonban az általam meghatározott áron, 300 – 400 ezer dollár (kb. 90 millió Ft) körül megy.”

Ezt bizony mind Pokémon kártyákra szállítmányozza Logan Paul

Vagy például arról is, hogy a Pokémon 25. évfordulójára készült Happy Meal menüket is többségében streamerek és youtuberek vásárolták fel. Ezen ismert embereknek köszönhetően sajnos a kis hétköznapi gyűjtők számára már esélytelen a dolog. Ezek a kártyák mára már valuták lettek, nem pedig a hobbi, aminek indultak.

És nem Logan az egyetlen. Végtelen hosszú a lista ezekről a vásárlásokról és eladásokról. Hála az égnek azonban nem mindig a saját pénztárcájuk tömése a cél, Mizkif és az OTK (One True King) játékszervezetet több, mint 250 ezer dollárt gyűjtöttek a Games For Love jótékonysági szerveznek, miután élőben nyitogatták a Fossil booster box tartalmát.

Végülis azonban nekik is, mint a többi rajongónak, minden joguk megvan annyi Pokémon kártya kollekció megvásárlásához, amennyit csak szeretnének. Biztos, hogy egyik személynek sem az a célja, hogy a hétköznapi embereket megakadályozzák abban, hogy élvezhessék a kártyák gyűjtögetését, viszont az egésznek a lényege és a varázsa egy az egyben elveszett.

Érdekességképp egyébként az Ebay statisztikái kimutatták, hogy az elmúlt évekhez képest 500%-os növekedést mutatnak a Pokémon kártya eladásokban. Természetesen az árakban is jelentős a növekedés.

Betöltés...
Keresés
Keresés