Meccseket adhatott el, ezért felfüggesztették az FPX junglerét

Bo idén januárban került az FPX-hez. A korábban világbajnokságot is nyerő FunPlus Phoenix ismét szeretne a világ csúcsára jutni, ezért egy meglehetősen impozáns keretet verbuvált össze. Bo mellett ugyanis leigazolták azt a Nugurit, aki a Damwon Gaminggel nyert világkupát tavaly.

Papíron tehát minden a lehető legjobban alakul a főnixek számára. A csapat jól teljesített, Bo például az Invictus Gaming ellen ligarekordot döntött, ő lett az első jungler az LPL történetében, aki összesen 16 killt tudott összeszedni egyetlen mérkőzés alatt.

Most viszont lehetséges, hogy a tündérmesének vége szakad, ugyanis Bo-t most felfüggesztették egy vizsgálat miatt.

A vád „match fixing”, vagyis a mérkőzések eladása. Ilyenkor a játékosokat megvesztegetik, azok pedig szándékosan alul teljesítenek, ezzel az ellenfél kezére játszva az eredményt.

Ebben az esetben viszont van egy csavar a történetben. Maga Bo állt elő mindezzel jelenlegi klubjának, ő ugyanis arról számolt be, hogy minderre kötelezték őt.

Bo a klubnak beszámolt arról, hogy a 2020-as LDL-torna során nem megfelelő versenyzői magatartásban való részvételre kényszerítették.

Mind Bo, s mind pedig az FPX jelentette az esetet a felügyelő szerveknek, akik természetesen elkezdték kivizsgálni az esetet.

Amíg tart a vizsgálat, Bo nem vehet részt hivatalos mérkőzésen. Ezt az FPX egy hivatalos közleményben megerősített, s elmondták, mindenben támogatják a felügyelő szervezetek munkáját.

Betöltés...
Keresés
Keresés