Ámokfutásba kezdett a koreai Riot az LCK meccseket illetően

Akik követik a League of Legends esportot, azoknak feltűnhetett, hogy a 2021-es tavaszi LCK szezont már nem lehetett Youtube-on követni. Ez azért történt így, mert a Riot koreai kirendeltsége nem tudott megegyezni a videomegosztó óriással, így a bajnokság közvetítéseit csak Twitch-en lehet követni. A gond ezzel csak az, hogy a produkció így több ezer nézőtől esett el.

A visszajelzések szerint ugyanis azzal, hogy a Youtube felületről kikerült az LCK, a Twitch steam nézettsége nem nőtt. Vagyis azok, akik eddig a Youtube-on nézték, most inkább nem nézik, mint hogy a Twitch-re kattintsanak.

Riot Korea issuing copyrights against LCK content in Youtube is basically killing their promotion and the community overall. from leagueoflegends

A Riot Korea szerint mindez azért történhet meg, mert a Youtube-ra felkerülnek a meccsek visszajátszásai és VOD-jai, így alapvetően nincs is értelme a váltásnak. Épp ezért elkezdték copyright strike-olni azokat a csatornákat, ahol klipek, vagy teljes videók jelennek meg a koreai meccsekről.

Mondanunk sem kell, hogy mindez egyáltalán nem tetszik a League of Legends közösségnek. A Riot Korea gyakorlatilag maga alatt vágja a fát jelenleg, ugyanis abból a közösségből is veszítenek követőket ezzel a hozzáállással, amiből eddig velük tartottak a rajongók.

Betöltés...
Keresés
Keresés