Újabb profi CS:GO játékos váltott VALORANT-ra – Ez a vég kezdete?

A Riot Games körülbelül egy évvel ezelőtt lőtte fel a VALORANT bétáját. Akkoriban mindenki arról beszélt, hogy a fejlesztők a CS:GO-t és az Overwatchot gyúrták össze annak érdekében, hogy egy újabb kompetitív lövöldét teremtsenek. A játék azóta már több szezonját is megélte, s most készül egy új ügynök megjelenésére. Az esport szcéna pedig folyamatosan gyarapodik.

Ráadásul sok esetben nem új játékosokat nevelnek ki profiknak, hanem már évek óta versenyző szerződéseseket csábítanak át egy konkurens játékból. A CS:GO most úgy tűnik, hogy kiváló termőföld a VALORANT kluboknak, már nem egy profi döntött úgy, hogy inkább a Riot Games játékával folytatja karrierjét.

Ethan az Evil Geniuses CS:GO csapatában játszott 2019 óta, ám karrierje még 2016-ban kezdődött az Ex-Astral Authority színeiben. Most viszont ott hagyja az egész Counter-Strike közösséget, hogy a 100 Thieves VALORANT csapatában vállaljon pozíciót.

Ennek hatására még nem mondanánk, hogy teljesen kisemmizi a VALORANT a CS:GO-t, viszont azt lassan kijelenthetjük, hogy Észak-Amerikában már nagyobb presztízzsel rendelkezik a VALORANT, mint a CS. Ez pedig hosszú távon egyértelműen kellemetlenségeket fog okozni a Valve esportcímének háza táján.

Betöltés...
Keresés
Keresés