Nessaj felelősségteljesebb nevelésre szólította fel a szülőket

Az egyik széles körben ismert hazai videós, Nessaj, aki sok különböző témában készít tartalmat, nemrégiben egy igen érdekes levelet kapott. Az e-mail az egyik néző csalódott édesapjától érkezett.

“Sohasem jutott eszébe, hogy elszégyellje magát, amiért ilyen trágárul beszél a videóiban?” – írta az úriember, aki ‘egy kiábrándult szülő’ névvel szignózta a kellemes hangvételű üzenetet.

Ezután tovább olvastam a Twitter bejegyzésben közzétett választ is, amelyet Nessaj adott és megmondom őszintén, roppant szimpatikusan nyilvánult meg: “Sohasem jutott eszébe, hogy felügyelje mit nézhet és mit nem?”

Pontosan, ott a pont. Az, hogy egy 10-15 éves gyereknek “NEM KELLENE” ilyen tartalmakat néznie, és mégis néz, az kinek a hibája? Természetesen a szülő feladata az, hogy ha úgy gondolja, ez a tartalom nem való a saját gyermekének, korlátozza a megtekinthető weboldalakat.

Esetleg üljön le velük beszélni arról, hogy miket nem nézhetnek. Számtalan módszer létezik még erre, nem szeretném ezzel untatni az olvasót, a gyermeknevelési tippeknek megvan a saját fóruma. Ellenben fontosnak érzem kiemelni azt, hogy NEM a tartalomgyártó feladata a gyereknevelés.

(FONTOS: Nyilvánvalóan vannak olyan szélsőséges cselekvések és témák, amire nemcsak a gyermekeket, hanem senkit sem szabad buzdítani és tilos róla tartalmat gyártani. Itt nem ezekről beszélünk.)

Betöltés...
Keresés
Keresés