11.3 C
Budapest
2021, május 7, pén

Tudtad? – Van olyan programozósuli, ami állást is szerez neked

Tegye fel a kezét, aki világ életében a gép előtt ült, imádta a szoftvereket, érdekelte a fejlesztés, vagy szerette volna megismerni, hogy hogyan épülnek...

FRISS

Scriptelt-e a FIFA? – Az EA Sports bíróság előtt mutatta be a forráskódot

Időről időre betámadják a kanadai kiadó -és fejlesztőcéget mondván a színfalak mögül irányítják a játékot annak érdekében, hogy a játékosok FIFA (vagy éppen Madden NFL) pakkokat vásároljanak. Többen úgy vélték, hogy bizonyos teljesítményhez kötött mérföldkövek után a játék szándékosan nehezít az előrejutáson. Erősebb csapatokat sorol be, valamint a játékosok statisztikái is módosulnak, hogy gyengébbnek érezzük őket. Ez a “DDA”, vagyis a Dynamic Difficulty Adjustment technológia.

Ami miatt mindig érdekesek ezek a bírósági tárgyalások, az az, hogy az EA Sports tényleg rendelkezik egy ilyen technológiával. A “Zajonc v. Electronic Arts” per során pontosan ez szított tüzet, s hosszú ideig úgy is tűnt, hogy egyszer s mindenkorra megfoghatják a sportjátékokért (is) felelős kiadót.

Végül a bíróságon a cég felfedte a FIFA teljes és hivatalos forráskódját. Ugyan erről részleteket nem láthatunk, mert bizalmas információk, de legyen elég annyi, hogy a történtek után visszavonták a keresetet. Vagyis nem sikerült sarokba szorítani az EA-t.

Most tehát úgy tűnik, hogy tényleg nincs ilyen jellegű script a FIFA játékokban. Bár, ha abban reménykedik valaki, hogy mégis találnak majd valamit, még van remény. Európában ugyanis Franciaországban és Hollandiában is van egy aktív pere a kanadaiaknak a FIFA miatt…

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI