14.9 C
Budapest
2021, szeptember 24, pén

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Az Nvidia elismerte: Tényleg olyan pancserek voltak, hogy kivették a bányászkorlátozó kódot

A hangulat a tetőfokára hág.

Az Nvidia érdekes újítással állt elő az RTX 3060-asok esetén. A jelenleg is tomboló bányászláz megoldásaként arra a döntésre jutottak, hogy külön készülnek majd kártyákkal a bányászoknak, a gamereknek szánt kártyákon pedig korlátozzák a kártyák bányászteljesítményét.

Nos ez nem tartott sokáig, ugyanis először feltörték a rendszert, majd az nvidia maga is felrakott egy ún. nyitott drivert.

A nyitott driver alatt egész pontosan a bányászkorlátozó lapka letiltását értjük. Persze ez sem pontosan igaz, hiszen mint utólag kiderült nincs semmiféle hardveres korlátozó lapka, ahogyan azt a zöldek állították. A szoftveres módosítást pedig maga az Nvidia is megkerülte a legutóbb közzétett béta driverben, amiben véletlenül benne maradt a fejlesztői kódsor, ami kikerüli a rendszert.

Ezt hamar észrevették a felhasználók, hiszen hirtelen megnőtt az Ethereum bányászási sebessége a kártyáknak. Az Nvidia azóta elismerte a hibát és törölték a béta drivereket az oldalról, de persze tudjuk mind, hogy az internet nem felejt, így aki nagyon akarja lekaphatja alternatív forrásokból.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI