11.1 C
Budapest
2021, október 22, pén

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Komolyan Treyarch?! – Neonáci szimbólum bukkant fel a Warzone-ban

A nemzetszocializmus (vagy nácizmus) olyan mély sebet ejtett a világ, de sokkal inkább Európa társadalmán, hogy bizonyos filmek, játékok esetében mind a mai napig cenzúrázzák az ideológiához köthető szimbólumokat, neveket.

Épp ezért meglepő az a hiba, amit a Treyarch, a Call of Duty: Warzone fejlesztője vétett legutóbb.

Az új Chimera szettben többek között egy Yegor és Kreuger skin is megbújik, de az igazi közfelháborodást a csomag logója szította. A Chimera osztagnak választott logót ugyanis egy ukrán neonáci csapat használja a valóságban.

Note to devs, this insignia is used by a Neo-Nazi battalion in Ukraine from CODWarzone

A legkellemetlenebb a történetben az, hogy mivel csak felcserélték a színeket, úgy tűnik, hogy szándékos húzásról beszélünk.

Persze, lehet védekezni, hogy ez egy háborús játék, így helye van az ilyen jellegű szimbólumoknak. Viszont úgy gondoljuk, hogy ha még egy Wolfenstein is cenzúrával jelenik meg bizonyos országokban, akkor ez pont nem az a föld, amit ilyen határozottan kapirgálni kellene.

Pláne nem az után, hogy az “OK” Emote kikerült a játékból, mert a 4chan felhasználói úgy gondolták, hogy ez a fehér felsőbbrendűség (white supremacy) jele…

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI