-0.7 C
Budapest
2021, október 25, hét

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Csak az ügyetlen férfiak szemét szúrják a női játékosok?

Nemrégiben a Redditet nézegetve bukkantunk rá egy már rég elfeledett tanulmányra. Arról van szó benne, hogy egy 2015-ben elvégzett kutatás során fedezték fel, hogy csak az ügyetlenebb férfi játékosok “ugrottak” egyből, amikor női játékos hangját hallották.

Ezzel szemben, a szuper jól játszó játékosok teljesen pozitívan viszonyultak hozzájuk. A szerzők azzal érveltek, hogy a női játékosok szembe mennek az evolúciós pszichológiával: “A női hierarchia női kezdeményezésű megzavarása egyfajta ellenséges viselkedésmódra ösztönzi a rosszul teljesítő férfiakat”.

A fenti eredményeket egyébként csak és kizárólag a Halo 3 játék esetében végzett kísérlet támasztja alá, más játékokat nem vettek figyelembe. Érdekes a felvetés azonban, hiszen ha jobban átgondoljuk, a “normál” hétköznapi pszichológia is megalapozza ezt.

Sounds about right. from gaming

Aki kevésbé teljesít jól, aki nem olyan “szép”, aki nem felel meg az épp aktuális trendeknek vagy csak egyszerűen más, gyakran igyekszik védekezni, melyet ilyen formában közöl a világ felé, mint a fenti példában. 

Érdekes lehet még ebben a témában az a korábbi cikkünk is, ahol a Rainbow Six Siege közösségéről beszélt Jessica “Jess” Bolden, aki nem csak egy egyszerű streamer, hanem számos, a játékkal kapcsolatos rendezvényen is dolgozott korábban.

Elmondása szerint olyannyira toxic és zaklató volt már közönsége vele szemben – a játék és a streamek alatt is -, hogy egyszerűen nem bírja tovább, visszavonul. De nem csak Ő az egyetlen. Számos példát lehetne megemlíteni arról, hogy a női streamereket zaklatják, követik, esetleg tettlegességig fajul a dolog.

Természetesen FONTOS megjegyezni, hogy itt a valóban értékes és jól játszó hölgyekről beszélünk, nem pedig azokról, akik közvetítése alatt több mellet látunk, mint játékot. Továbbá nem csak a streamerek, de a hétköznapi gamer nők és lányok is sokkal több tiszteletet érdemelnének, elvégre mindannyian emberek vagyunk, nem?!

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI