11.1 C
Budapest
2021, október 22, pén

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

231 milliárd forint értékű csalóhálót buktattak le a kínai hatóságok

A videojátékipar legnagyobb haszonlesői a csalásfejlesztők. Sajnos még mindig nagyon sokan döntenek úgy, hogy feljavítják a tudásukat külsős programokkal, ez a trend pedig leginkább a lövöldék kategóriájában elterjedt. A VALORANT-ot, a CS:GO-t, valamint a Warzone-t, sőt mi több a Fortnite-ot is komoly csalóhálózat veszi körül, a különféle mobiljátékokról már nem is beszélve.

Egy kutatás szerint egy komolyabb csalásfejlesztő “cég”, vagy csoport könnyedén szakíthat naponta 10 ezer dollárt is akár, ami forintba átszámítva kicsivel több mint 3 milliónak felel meg. Vagyis eléggé jövedelmezőnek tűnik. Az egyetlen gond ezzel, hogy illegális!

Mind a játékfejlesztős, s mind pedig a hatóságok is azon dolgoznak, hogy visszaszorítsák a csalóprogramok fejlesztőit. Kínában most lezártak egy témába vágó nyomozást, ami egyúttal a világ legnagyobb fogása is lett. Egy közel 750 millió dolláros üzletet kaszáltak el a kínai hatóságok.

A fülest még 2020 márciusában kapták a helyi rendőrök, s egy évnyi nyomozás után tudták csak lelőni a hálózatot. A csalóprogramok fejlesztőire börtön vár.

Az egyik elkapott kínai csaló autógyűjteménye – Weibo

Azért is tartják ezt a világ legnagyobb fogásának, mert nem elég, hogy töménytelen mennyiségű pénz volt a lecsapott bizniszben, hanem számtalan, még Kínán kívül is közkedvelt játékot érintett. A bevezetőben említett játékok mellett még a PUBG és a PUBG Mobile is a lefülelt csalók portfóliójába tartozott.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI