11.3 C
Budapest
2021, május 7, pén

Tudtad? – Van olyan programozósuli, ami állást is szerez neked

Tegye fel a kezét, aki világ életében a gép előtt ült, imádta a szoftvereket, érdekelte a fejlesztés, vagy szerette volna megismerni, hogy hogyan épülnek...

FRISS

Videó: Ennyire agyatlanul működik az autoblock a FIFA 21-ben

A FIFA aktuális verzióját az úgynevezett autoblock határozza meg leginkább. Ezért is olyan kedvelt védő például Varane, vagy éppen Hermoso. Ezek a játékosok ugyanis szeretnek reflexszerűen rárepülni a labdákra, s nekünk még csak irányítanunk sem kell őket.

A baj az, hogy annyira rosszul van leprogramozva a játék, hogy az ilyen “ösztönjátékosok” minden 16-os körül teszik a dolgukat, nem csak a sajátjuk előtt. Most előkerült egy videó, ami bizonyítja, hogy mennyire rossz helyzetben van jelenleg az EA Sports játéka:

So you think you’ve seen every type of autoblock? Think again… from FIFA

A fenti videóban jól látszik, hogy egy gólra tartó lövést fejelnek el a védők az autoblock miatt. Viszont a baki az, hogy a lövés az ellenfél kapujára tart, így gyakorlatilag többet rontott az AI, mint használt volna.

Nem tudni, hogy az EA Sports akar-e ezzel foglalkozni a közeljövőben, de ha még mindig beszélnünk kell erről a hibáról áprilisban, azt hiszem kijelenthetjük, hogy velünk marad a hiba.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI