Véletlen? – A Twitch lelőtte a botokat, xQc több millió követőt veszített

Félix „xQc” Lengyel egy Overwatch profiból lett tartalomgyártó. Érthetetlen beszédstílusa és folyamatos balhéi miatt az elmúlt néhány évben nagyot ugrott a népszerűsége, tavaly például komoly esélyese volt „a 2020-as év legjobb tartalomgyártója” pozícióra.

A TwitchTracker statisztikái szerint viszont nem biztos, hogy tisztán lavírozik a platformon a kanadai. A Twitch vezetősége bejelentette, hogy komoly tisztogatáson esett át az oldal. Temérdek botot takarítottak ki, ezzel transzparensebbé téve a feliratkozó és követőszámokat.

A nagy hullám után viszont egy tartalomgyártónál feltűnően nagy eltérések jelentkeztek. A balhékirály újból reflektorfénybe került. Összesen több mint 2 millió feliratkozóval lett kevesebb xQc-nek a tisztogatás után, vagyis úgy fest, hogy komoly összegeket fektethetett abba, hogy boostolja a csatornáját.

Persze addig, amíg valakit bűnösnek nem találnak, lényegében ártatlannak minősül, így nem szeretnénk ujjal mutogatni. Viszont innentől fogva érdemes elosztani kettővel a gigászi követőszámokat a platformon…

Betöltés...
Keresés
Keresés