Agnelli a Super League-et a Fortnite-hoz és a CoD-hoz hasonlította

Komoly káoszon vergődött át az európai futball a héten. A hét elején még arról beszéltek, hogy az európai top csapatok készíthetnek egy Super League nevű különálló ligát, ami az Európa Ligával és a Bajnokok Ligájával versenyzett volna. Azért a volna, mert a szurkolói felháborodások miatt több csapat is visszavonulót fújt, így pedig meghiúsulni látszik a projekt.

A Juventus igazgatója, Andrea Agnelli úgy gondolja, hogy a Super League a Fortnite-tal és a Call of Duty-val is felvehette volna a versenyt a fiatalok piacán.

A 15–24 évesek 40 százaléka nem érdeklődik a foci iránt. Szükségünk van egy olyan versenyre, amely képes szembeszállni azzal, amit digitális platformokon gyártanak, a virtuális valóságossá alakítva. A FIFA-n keresztül létrehozza saját versenyét, amelyet vissza kell hozni a való világba. A Fortnite és a Call of Duty is a nagyszabású eseményei miatt kötik le a fiatabb generációkat. Azokat, akik a holnap vásárlói lesznek…”

Az elnök tehát úgy gondolja, hogy az ilyen csili-vili szuperesemények kellenek ahhoz, hogy a fiatalabb generációhoz eljusson a futball és potenciális fogyasztókká váljanak. Az idő mindenre választ ad, egy biztos, hogy az idősebb generációk most ezt a projektet megakasztották, de lehetséges, hogy a jövőben még újra előkerül a terv…

Betöltés...
Keresés
Keresés