11.3 C
Budapest
2021, május 7, pén

Tudtad? – Van olyan programozósuli, ami állást is szerez neked

Tegye fel a kezét, aki világ életében a gép előtt ült, imádta a szoftvereket, érdekelte a fejlesztés, vagy szerette volna megismerni, hogy hogyan épülnek...

FRISS

Mennyi a havi fizu? – PewDiePie tízezerszer többet keres nálunk

Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg, egykor a legtöbb feliratkozóval rendelkező youtuber volt. Az ő nevét hallhattuk sokan legelőször, amikor divatba jött az internetes tartalomgyártás. Sőt, sajnos úgy érezzük, hogy már annyiszor hallottuk ezt a nevet, hogy többé nem érdekes.

Ez lehet az oka annak, hogy mára már nem PewDiePie tartózkodik az élen. Azonban még most is – tehát cikkünk írásakor -, 109 millió feliratkozóval büszkélkedhet. Mostanában a VALORANT megy nála leginkább, ezzel még több embert céloz meg. Ebből a nagyon nagy számból már világossá válhat, honnan vannak a vagyonok.

Nagyjából mindenki tisztában van azzal, hogy működik ez. Minél több a követő és a néző, annál több a beérkező ajánlat. A hirdetések mind a te pénztárcád is gyarapítják. A nagy hírnevet követi a saját merch, és az együttműködések is.

Lehet, hogy most már “csak” a YouTube toplistájának a negyedik helyén áll, de egy életre bebiztosította magát – legalábbis az anyagiakat tekintve. Na de mennyi is az annyi? Egy magyar átlag fizetéshez képest – mely a hivatalos adatok szerint most nettó 271.000 Ft -, rengeteget.

PewDiePie nettó vagyonát széles körben találgatják és becslik az iparági átlagok és a bevett kiadványok által közölt adatok alapján. A hírek szerint 2018-ban 15,5 millió dollárt (ez kb. 4.672.010.000 Ft), 2019-ben pedig 13 millió dollárt (kb. 3.918.460.000 Ft) keresett.

Egy tanulmány azt állítja, hogy mára már havonta akár 8 millió dollárt – 6,8 millió dollárt saját merch és 1,1 millió dollárt reklámokból – kereshet. Ez havonta kb. 2.411.440.000 forintot jelent. A leggyakoribb eredmény, amit a becsült nettó vagyonára vonatkozóan találsz, 40 millió dollár – bár mások akár 70 millió dollárt is állítanak (ez nagyon sok forint).

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI