12.4 C
Budapest
2021, május 7, pén

Tudtad? – Van olyan programozósuli, ami állást is szerez neked

Tegye fel a kezét, aki világ életében a gép előtt ült, imádta a szoftvereket, érdekelte a fejlesztés, vagy szerette volna megismerni, hogy hogyan épülnek...

FRISS

GeForce-od van? Azonnal frissítsd a drivert, mert különben feltörhetik a géped!

Az Nvidia tulajdonosok végre fellélegezhetnek.

A héten derült ki, hogy az Nvidia kártyák driverében egy igen komoly hiba tátong, aminek segítségével a hackerek könnyedén átvehetik a gép felett az uralmat. A probléma, hogy a kernelszinten futó programoknak még a vírusírtónak sincs rálátása, ennek köszönhetően a hackerek könnyedén átvehették a vezetést, a mit sem sejtő felhasználók pedig bukták minden adatukat, rosszabb esetben a jelszavaikkal és bankkártyaadataikkal egyetemben.

Az asztali PC-kbe szánt GeForce-on túl a Quadro és Tesla kártyák esetén is fennállnak. Sőt, nem csupán a Windows felhasználók vannak bajban, ugyanis a Linuxot is ugyanígy érinti a biztonsági rés.

Jó hír, hogy a héten jelzett hibát az Nvidia máris javította. A cég mindenkinek azt javasolja: azonnal telepítsék a frissítést.

Mi is hasonlóképp ajánljuk minden Nvidia tulajdonosnak a frissítést, amit akár az Nvidia Experience-en belül letölthetünk, de az Nvidia oldalán is megtalálható az új driver.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI