18.8 C
Budapest
2021, június 17, csü

ÜTKÖZÉSPONT – egy izgalmas játék, ami megmentheti az életed

Mindenki látott már a tévében valamilyen helyszínelős krimit. Népszerűségük érthető, hiszen kétségkívül szórakoztató figyelemmel kísérni, ahogy a profi nyomozók az apró nyomokból és elejtett...

FRISS

Mi jön még? – Újabb állatkínzó a Twitch platformon

A macskákról élő közvetítéseket sugárzó Adorable_Kittens nevű Twitch-csatornát kritikák érték a közösségi médiában, és felszólították a platformot, hogy tiltsa be a fiókot, miután pert indítottak a tenyésztő ellen “állatkínzás és beteg cicák eladásának” vádjával.

Az AdorableKittens nevű floridai tenyésztő skót foltos és brit cicákat tenyészt és értékesít, a Twitch-csatornáján pedig közvetíti az állatok játékát, etetését és alvását. A korábban adorablestars néven futó csatorna egyébként nem is olyan régen változtatta meg nevét az ‘Adorable_Kittens’-re. Jelenleg több mint 116.000 követője van, és egy partneri fiók.

Május 3-án a Twitch streamer Yabbe a Twitchhez fordult, hogy “Kérem, vizsgálják meg a benyújtott bizonyítékokat, és ne engedjék meg, hogy egy veszélyes tenyésztő szabadon hirdethessen az oldalukon”.

Az Animal Legal Defense Fund egy februári sajtóközleményére hivatkozott, amelyben megerősítették, hogy pert indítottak az orlandói székhelyű tenyésztő és -eladó, Adorable Stars ellen három olyan személy nevében, akik cicákat vásároltak a tenyésztőtől.

“A felperesek szerződéses és kártérítési igényeket támasztanak, és azt állítják, hogy az alperesek állatkínzást és elhanyagolást, valamint engedély nélküli állatorvosi tevékenység jogellenes gyakorlását követik el”.

Az állítólagosan beteg és rosszul kezelt macskákról készült számos kép mellett a sajtóközlemény szerint “az Adorable Stars által értékesített cicákat gyűrűsféreggel, bolhákkal és parazitákkal borítottnak találták, sőt még többek között felső légúti fertőzésben és macska panleukopéniában is szenvedtek”.

Az Adorable Kittens weboldalán ez áll: “Minden cica egészségügyi bizonyítvánnyal távozik. Az egészségügyi igazolással, hogy a cicákat állatorvos ellenőrizte, oltásukat elvégezték, tesztek negatív eredménnyel, hogy egészségesek legyenek az új otthonra várva.”

Az oldalon látható továbbá a Nemzetközi Macskaszövetség által kiállított “Kiváló Tenyésztő Bizonyítvány” másolata is, amely a Pedro Santiago, DVM, engedéllyel rendelkező állatorvos által 2020. szeptember 24-én végzett ellenőrzést követően készült.

Egy vásárló azonban, aki azt állítja, hogy a tenyésztőtől vásárolt egy macskát, amely később elpusztult, talált egy letartóztatási jegyzőkönyvet, amely állatorvosi bizonyítvány hamisításával kapcsolatos vádakat tartalmaz. A letartóztatásra 2018-ban került sor.

A Twitch nem reagált a közösségi médiában megjelent felhívásokra, hogy vizsgálják felül a csatornával való partnerséget. A Twitch nem kommentálja a közösségi irányelvek megsértését, hogy tiszteletben tartsa a felhasználók magánéletét.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI