Bepillantunk a LoL “színfalai” mögé: Íme a Riot Games tervei!

Az “Ask Riot” még mindig egy nagyon hasznos része a League of Legends weboldalának, de sajnos ennek ellenére sem kapja meg a neki járó figyelmet. Milyen nagy kár, hiszen nagyon sok izgalmas infót árulnak el e helyen a fejlesztők.

Legutóbb a játékosok igen érdekes kérdéseket tettek fel. Arra gondoltunk, hogy elhozzuk a válaszokat nektek is, ha esetleg még nem láttátok volna őket. Haladjunk is szépen sorban, előbb a kérdések, aztán a válaszok – értelemszerűen.

-Érkezik a Tahm Kench rework? Ha igen, mikor? Mi a helyzet vele? 

Nyugi, még mindig elkötelezettek vagyunk a Tahm Kench mini frissítés mellett, és az a terv, hogy még idén nyáron megérkezik hozzátok. Teljesen jók a megérzéseink a játék-menetbeli változásokkal kapcsolatban is, amelyeket a legutóbbi Arcana PBE videóban láthattatok. Ez sajnos egy kis figyelmetlenség volt, és nem egy titkos teaser, mivel még mindig dolgozunk Kench néhány animációján. Ha esetleg lemaradtál volna róla, a Tahmra vonatkozó tervünk az, hogy megoldunk néhány régóta fennálló problémát a pro bindinggel kapcsolatban. Más szóval, Tahm Kench jelenlegi erejének nagy részét leginkább a magasan koordinált teamek tudják kihasználni, ami azt jelenti, hogy a játékosok többi része számára sokkal gyengébb lesz. Ennek az erőbeli eltérésnek a kezelésére azt tervezzük, hogy a Devour-t áthelyezzük az ultijába (és buffoljuk), és a W-jét egy kevésbé koordinációra támaszkodó engage eszköz veszi át.

-Van valami hír a fiókáthelyezésekkel kapcsolatban?

Mint azt sokan tudjátok, néhány hónappal ezelőtt letiltottuk a fiókáthelyezést a League of Legendsben. Ez sok kérdést vetett fel, többek között azt, hogy mi lehetett a letiltás oka… És miért tartott ilyen sokáig az átvitel újbóli engedélyezése? Most ezekre a kérdésekre szeretnénk nektek választ adni.

-Hol tartunk ma?

Közel 6 hónapos leállás után ismét engedélyezzük a fiókátvitelt az összes támogatott Riot-régióban, magasabb sikerességi aránnyal és hatékonyabb műveleti eszközökkel.

-Mi volt a fiókáthelyezés letiltásának oka?

A fiókátviteli szolgáltatás több dolgot is vezérel a háttérben. A fiókok rengeteg kapcsolódó adatot tartalmaznak, ilyenek például a barátok listája és a fegyvertár. Ezek az adatok több szolgáltatás között vannak elosztva, melyek mindegyike az információk különböző részeiért felelős.

Amikor a fiók átvitelét kéred egy másik régióba, akkor azzal együtt az összes  tárolt adatot is át kell helyeznünk. A legtöbb játékos esetében ez a folyamat problémamentesen lezajlik, és a fiókáthelyezés a tervezett módon történik meg: a játékos idézőneve, a megszerzett hősök, a megvásárolt kinézetek mind átkerülnek a célrégióba. Tavaly azonban egyre több játékos esetében tapasztaltuk azt a problémát, hogy az információknak csak egy részét sikerült áthelyezni.

Ez pedig problémát jelentett, mivel ha bármelyik szolgáltatás áthelyezése sikertelen, akkor a teljes áthelyezés sikertelen lehet, vagy ami még rosszabb, teljesen sikeresnek tűnik, miközben fontos fiókadatok vesznek el az áthelyezés során. Ilyen esetben igen nehéz azonosítani a probléma gyökerét.

Röviden, hogy ha egy játékosnak problémája akadt a fiókáthelyezéssel, akkor manuálisan kellett felderítenünk az esetet. A folyamatot nem tudtuk automatizálni, így a játékosoknak hibajegyet kellett küldeniük a supportnak, és meg kellett várniuk, amíg a háttérben álló szolgáltatásokért felelős különböző csapatok kiderítik a probléma okát. Ez persze igen kellemetlen élmény volt, sokat kellett várnotok…

Tudtuk, hogy jobban működő rendszerre van szükségünk, ezért átmenetileg parkolópályára állítottuk a fiókátviteleket, hogy frissíteni tudjuk a háttérben álló szolgáltatást.

Nos, reméljük, hogy érdekes információkkal szolgáltunk nektek! 🙂 

Betöltés...
Keresés
Keresés