18.8 C
Budapest
2021, június 17, csü

ÜTKÖZÉSPONT – egy izgalmas játék, ami megmentheti az életed

Mindenki látott már a tévében valamilyen helyszínelős krimit. Népszerűségük érthető, hiszen kétségkívül szórakoztató figyelemmel kísérni, ahogy a profi nyomozók az apró nyomokból és elejtett...

FRISS

Igazságtalan döntés? – Durván cenzúrázza a Tourettes streamert a TikTok

Sweet Anita mindig is nyíltan beszélt az állapotáról. Tinédzserként a Tourette-szindróma tüneteit tapasztalta, és 24 éves korában hivatalosan is diagnosztizálták az idegrendszeri fejlődési rendellenesség egy ritka formájával.

Emiatt önkéntelenül káromkodik, obszcén szavakat ejt ki, és társadalmilag nem megfelelő megjegyzéseket tesz, ami miatt a múltban bajba került. Mindezek ellenére legyőzte az nehézségeket és megszilárdította helyét a Twitch egyik legnagyobb streamereként.

Mostanság azonban komoly gondjai akadtak a TikTokkal, hiszen rendszeresen eltávolítják a videóit. Tekintettel arra, hogy a közösségi médiaóriás a jelek szerint nem teszi ugyanezt másokkal az ő állapotában, a Twitch-sztár úgy érzi, mintha “kiszemelték volna”.

“Nem tudom, mit tegyek. A TikTok engedi, hogy más Tourettes streamerek is feltöltsenek tartalmakat, de az enyémet folyamatosan leveszik” – mondta. “Nem tudom kisípolni a tikkjeimet anélkül, hogy a klipek ne tűnjenek nagyon zavarosnak!”.

Anita azt is megemlítette, hogy minden alkalommal fellebbez, amikor ez történik, de mivel “az összes algoritmus az első 24 óra nézettsége körül forog”, ez gyakorlatilag “megöl minden feltöltést”, még akkor is, ha sikerül visszafordítania a döntésüket.

Néhány rajongó biztosította őt arról, hogy nem ő az egyetlen Tourette-szindrómás ember, aki ezeket a problémákat tapasztalja a TikTokkal. Úgy vélik, hogy ennek a moderációs rendszerhez van köze, ami vagy emberi hibának, vagy egy gépi tanuló algoritmusnak tudható be.

Akárhogy is, a probléma ettől még nem lesz kevésbé frusztráló Anita számára. A TikTok nem kommentálta az ügyet, legalábbis nyilvánosan.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI