Ilyen rég nem volt! – Újból egy wildcard csapat a LoL világbajnok

Ugyan a hivatalos League of Legends világbajnoki cím még mindig a Damwonnál pihen, a nem hivatalos cím bizony már más helyzet. A hivatalos címet az aktuális Worlds-höz kötik, a nem hivatalos cím vándorlását viszont az első szezon óta követetjük.

A modell egyszerű, az első világbajnokságot a Fnatic nyerte, így az európai gárda lett a világbajnok. Ekkor volt először egy helyen a hivatalos és a nem hivatalos cím. A nem hivatalos világbajnok titulust viszont egyetlen győzelemmel el lehet hódítani. Ha valaki legyőzi azt, aki éppen birtokolja a címet, akkor a nem hivatalos világbajnok megnevezés tovább öröklődik.

Kevesen tudják, de a KABUM is volt anno „világbajnok”. A 2015-ös világbajnokságon legyőzték az Alliance-t, akik korábban a tornán elhódították a címet. A KABUM viszont kiesett a tornáról és a nem hivatalos címet haza vitték a régiójukba. Esély volt arra, hogy örökké elvész a cím a wildcard régióban, ám végül visszakerült a mainstream körforgásba egy MSI-nak köszönhetően, ahol az EDG vitte tovább a címet.

Unofficial World Champion Title! from leagueoflegends

A League of Legends történetében még olyan gyorsan nem váltott gazdát a cím, mint tegnap. Az idei MSI-on komoly körbeveréseket láthatnak az érdeklődők, ami nagyban befolyásolja a nem hivatalos világbajnoki cím vándorlását is.

Nagy meglepetésre a PSG Talon birtokolta a nap kezdetén a címet, akiket relatíve gyorsan le is győzött a nagy kínai esélyes, az RNG. Viszont nem örülhettek a címnek sokáig, az észak-amerikai Cloud 9 elsöprő győzelmet aratott felettük. Ám őket a Pentanet fektette két vállra, így a mai nap még ők a nem hivatalosa League of Legends világbajnokok.

Az OCE régió ezzel a második „világbajnokát” ünnepelheti, korábban a Chiefs Esports csapatának a birtokában volt a cím egy rövid ideig.

Betöltés...
Keresés
Keresés