Olofmeister a NiP botrányról: “Ők is csak emberek”

Ha követjük a profi CS:GO alakulásait, akkor bizony elkerülhetetlen volt a héten beleszaladni a NiP és az Anonymo Flashpoint meccse körül kialakult botrányba.

Röviden annyi történt, hogy a NiP elbukta a meccset egy kis lengyel csapat ellen 2-1 arányban. Viszont a svédek (plusz dev1ce) megóvták a meccset, mondván nem volt jó az internetkapcsolatuk. A Flashpoint elfogadta az óvást és újrajátszatták a mérkőzést.

Az így újrapörgetett Mirage-t egy szoros összecsapáson végül a NiP nyerte 16-14-re, ezzel megváltoztatva az eredeti végeredményt.

Természetesen ez lángba borította újra a közösségi médiát. Kétfelé szakadtak a rajongók, voltak, akik nem tartották fairnek, ami az Anonymóval történt, ám olyanok is megjelentek, akik úgy gondolták, hogy jól járt el a Flashpoint.

Nem gondoljuk, hogy bármelyik oldal is követendő példa, ugyanis ez egy sokkal mélyebb szituáció ennél. Talán a legendás Olofmeister volt az, aki a legjobb irányból közelítette meg az esetet:

Felszólította a megnyilvánulókat, hogy a játékosokat hagyják ki ebből a vitából, ugyanis ők is csak emberek és komoly károkat lehet mentálisan okozni a különféle üzenetekkel. Példaként felhozta a saját boost-incidensét, ami elmondása szerint majdnem a karrierjébe került.

Betöltés...
Keresés
Keresés