Az Apex fejlesztői megkegyelmeztek: Caustic végre jót is kap

Az Apex Legends ikonikus „toxinmesterének” nagyon rázós útja volt az elmúlt hónapokban. Előbb a pusztító csomaggal sújtották, ami megfosztotta közelharci erejétől, csökkentette a játékarányát. Sőt, aztán a márciusi Chaos Theory frissítéssel szállított smoke változások is őt sújtották.

Caustic az elmúlt néhány szezonban bizonyosan megjárta az Apex Legendsek próbáját. Az ismétlődő nerfek és változások szinte teljesen eltávolították őt az Apex 9. szezonjának metájából. Ezzel szemben az 5,1%-os győzelmi aránya alig érintett – ami a Respawn szerint „kis pozitívum” -, a pick aránya viszont egyre közelebb tántorog a 2,6%-hoz.

Ez hatalmas visszaesés a 8. szezon elején elért 6,6%-os jelenlétéhez képest. Szerencsére a Respawn a Toxic Trappert szem előtt tartja; már „gondolkodnak azon, hogy mit csináljanak vele”, és van néhány korai buff-terv is van a tarsolyukban.

Daniel Z. Klein vezető tervező beszélt az Apex Legends metajátékáról, illetve arról, hogy  Caustic biztosan szerepel a buff-listán:

„Caustic győzelem/veszteség aránya alig változott.. 5,1%-ról 5,0%-ra ment” – mondta. „A pick aránya azonban sokat esett. Az általános magyarázat az, hogy a nerf után csak a Caustic mainek maradtak. Ez a fajta önszelekció a frissítés után a nerf hatásának nagy részét visszafordította”.

A Respawn szemében most két lehetőség van. Az első, hogy egyszerűen újra megnövelik a sebzését, és hagyják, hogy új erőre kapjon. Ez azonban a „kisebbik” választás. Ehelyett szóba jöhet a képességeinek teljes átformálása. Klein hozzátette: „Szeretném, ha előbb több időt töltenénk azzal, hogy átgondoljuk ezeket a lehetőségeket”.

„A cél az” – folytatta – „hogy a játékosok ismét rettegjenek tőle. Ez jelenleg nem így van, és ezt helyre fogjuk hozni!”.

Betöltés...
Keresés
Keresés