Milyen szempontok alapján buffolnak és nerfelnek az Apexben?

Az játék 2019-es indulása óta az Apex karakterállománya fokozatosan bővül, mivel minden szezonban új legendák kerülnek hozzá. Miközben az új karakterek izgalmas új módokon rázzák fel a játék metáját, ez azt is jelenti, hogy a kiegyensúlyozás összetettebbé válik.

Az új karakterek ellensúlyozhatják a már meglévőket, vagy a már a bent lévő karakterek felfedhetik a gyengeségeiket. Azonban minden kiigazítás nagy kihatással van a jövőbeli karakterekre is, ami azt jelenti, hogy nehéz a Respawnnak dolga.

Miközben Wattsonról beszélt, – egy legendáról, akiről sokan úgy gondolják, hogy buffra van szüksége -,  a Respawn egyik tervezője, John Larson, elmondta, hogy ő nem így gondolja a dolgot. Elmagyarázta a kiigazítások összetettségét, és azt is, hogy bizony az adatok értelmezése hihetetlenül kihívást jelenthet.

Daniel Klein grafikonjára reagálva, mely szerint Wattson az arénák győzelmi arányának csúcsán van, Larson egyértelművé tette a dolgokat:

“Mielőtt mindenki vasvillát ragadna,  ez a Low Profile eltávolításának köszönhető. Magas szintű értékelés valamiről, ami általánosságban igaz ebben a játékban: a képességek egyensúlyának  megváltoztatása közel sem mozgatja meg a tűt ugyanúgy, ahogyan a hitboxok és a sebzés szorzók teszik a győzelmi arány és a találkozások győzelmi aránya tekintetében minden képességszinten.”.

A továbbiakban kifejtette, hogy a képességváltoztatások általában a jobb játékosokat érintik, míg a hitbox és az általános sebzésmódosítások szélesebb körben hatnak. Ezért van az, hogy a Low Profile eltávolítása után Wattson a középszerű képességei ellenére hihetetlenül magasan áll a győzelmi arányok tekintetében.

Larson végezetül elmondta, hogy még mindig vizsgálják Wattson változtatásait, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan magas a nyerési aránya és a Low Profile eltávolítása miatti buffja. Ez jól mutatja, hogy milyen alaposan átgondolják a Legend balancinget, és hogy a különböző képességszintek milyen nagy eltéréseket látnak a karakterek életképességében.

Betöltés...
Keresés
Keresés