Szívmelengető gondolatok: Így vélekedik a Riot a Dr. Mundo reworkről

Dr. Mundo átdolgozása bizony több, mint egy vizuális és játékmenet-felújítás. Ahogy a LoL átlépi az évtizedes határt és belép a problémás “tinédzserkorba”, néhány bajnok kezd elhalványulni. A régebbiek az elmúlt évek foltjai, miközben az új hősök élvezik azt  bizonyos reflektorfényt.

Ami azonban régi, az újra új – legalábbis Dr. Mundo számára. A League of Legends ikonikus zauni őrültje a 11.12-es patchben végre megkapja régóta várt átdolgozását, több mint egy teljes évvel azután, hogy a Riot bejelentette azt.

Kitje megtartja egyszerűségét, miközben a csapat néhány újdonsággal mégis naprakésszé teszi. Mundónak nem volt szüksége túl nagy változásokra ahhoz, hogy játszható legyen. Ehelyett a Riot az egyik régi karakterét akarta ünnepelni, és olyan örökséget adni neki, amire a régi és az új játékosok is emlékezhetnek. Sikerült.

Egy interjúban Ryan ‘Reav3’ Mireles, a LoL vezető producere és Glenn ‘Twin Enso’ Anderson játéktervező elmondták, hogy a Riot tervei között a kezdetektől fogva az szerepelt, hogy a hős lelke megmaradjon.”Dr.Mundo víziója eléggé hasonló maradt.” – mondta Reav3.

“Ez annak köszönhető, hogy Mundo már akkor is egy elég masszív bajnok volt, így a cél leginkább csak az volt, hogy modernizáljuk őt, de az alaptémáját és a játékmenetét érintetlenül hagyjuk.” -folytatta.

Mundo még mindig dobálja a bárdokat. Még mindig elég masszív darab az ultija közben. És ami a legfontosabb, még mindig oda megy, ahova akar. Ami meglehetősen találó, tekintve, hogy Mundo identitása az Idézők Szurdokában top lanerről inkább junglerre változott. Az átdolgozása csak megszilárdította ezt.

“Mindig is az volt a terv, hogy mind a topot, mind a dzsungelt támogassuk, bár valójában eleinte inkább a topra koncentráltunk” – mondta Twin Enso. “A fejlesztés előrehaladtával rájöttünk, hogy a játékosok nagyon szeretik a dzsungelt, ezért nagyobb erőfeszítéseket tettünk, hogy mindkettőt oké legyen. Szóval összességében reméljük, hogy mindkét szerepben játszható lesz.”

“Azt akartuk, hogy Dr. Mundo modernebbnek és korszerűbbnek tűnjön, ugyanakkor még mindig szuper egyszerű legyen vele a játék. Rengeteg menő és érdekes képességen mentünk keresztül, de a legtöbbjük sokkal nehezebbé tette volna a játékát.” –  magyarázták a srácok.

“Az első passzív, amit kipróbáltunk rajta, az volt, hogy Mundo minden alkalommal, amikor  sebzést kapott, egy életpontot nyert. Szórakoztatónak tűnt, de túlságosan bonyolult volt, és Mundót elég “öngyilkos” stílusra ösztönözte. ” – tette hozzá Twin Enso.

A crowd control immunitás hozzáadása a készletéhez az egyik legvitatottabb döntés volt a zárt ajtók mögött, és valószínűleg igen vegyes reakciókat is fog kapni. A Riot azonban úgy gondolja, hogy megtalálták azt az arany középutat, ami miatt Mundót jó lesz játszani, és kellően nehéz lesz ellene menni.

“Az egész “Mundo oda megy, ahova akar” témát a maximumra akartuk vinni az átdolgozása során, és nagyon korán a CC immunitást állítottuk a középpontba, mint egy érdekes és egyedi módot arra, hogy ezt a fantáziát erőltessük. A kihívás azonban ott kezdődött,  hogy ezt igazságosnak is érezzük” – mondta Reav3.

“Mundónak voltak korai iterációi is, ahol egyszerűen 100%-ban immunis volt a kemény CC-re, és ehelyett lassítássá konvertálta ezeket a hatásokat, de ez rendkívül frusztráló lehetett volna az ellene játszóknak, így inkább ezt elvetettük.” – mesélik lelkesen. “Végül egy kissé szelídebb verzióban állapodtunk meg.”

Azonban mindez a barkácsolás egy alapvető dologra vezethető vissza. A Riot meg akarta tartani Dr. Mundo szellemiségét, függetlenül attól, hogy valójában mennyit változtattak a felszerelésén. Valójában azt a kultúrát akarták továbbfejleszteni, amely Mundo létezése körül robbant ki a League közösségben.

Ez nyilvánvalóan nagy nyomással jár. Ugyanakkor a Riotnak kreatív szabadságot ad, hogy olyan bajnokot készíthessen, ami megfelel a közösség eredeti kedvenceikhez fűzött elvárásainak.

“Sokkal nagyobb a nyomás is, hiszen ha valamit elrontunk, akkor sok játékos felháborodik, ha úgy érzi, hogy a kedvenc hősét elrontották.” – zárták mondanivalójukat. Ez a rework mindenekelőtt a League játékosok és a fejlesztők szívének gyenge pontja. Dr. Mundo örökségének most valóban egy szép emléket állítottak.

Tehát a jövőben továbbra is Mundo mindig oda megy majd, ahova akar.

Betöltés...
Keresés
Keresés