A profik váltanak: A VALORANT győzedelmeskedik a CS:GO felett?

Akár új kihívást, „zöldebb legelőket” vagy máshol mostanra már nem igazán elérhető lehetőségeket kerestek, a CS:GO-ból a VALORANT-hoz vándorolt tehetségek száma igencsak megdöbbentő.

A migráció globális volt, nem csak a nagy európai nevek váltottak át, de koreai és japán játékosok is olyan színtérre vágytak, amely nemzetközi szinten is versenyképes, – sőt, észak-amerikai játékosok hatalmas hulláma is szintén a játékra zúdult.

Nézzünk néhány nevet, akik úgy döntöttek, elég volt a CS:GO-ból:

Team Liquid ScreaM

Adil „ScreaM” Benrlitom, a one-tap gépezet több mint egy évtizedes Counter-Strike-játékos tapasztalattal rendelkezik, és több mint 10 évet töltött azzal, hogy top fejlövésekkel szedte szét és nyűgözte le az ellenfeleit.

A játék egyik legjobbjaként tartják számon, és számos francia és nemzetközi csapatban, köztük az Envy, a G2 és a Titan csapataiban aratott sok sikert. ScreaM ezután a VALORANT mellett döntött, és mára már a Liquid csapatát erősíti.

Sentinels TenZ

Tyson „TenZ” Ngo az észak-amerikai Counter-Strike alsó szintjein való végigcsúszkálás után 2019 közepén a Cloud9-nál talált magának egy szuper lehetőséget. Nos, ezután a Cloud9 CS:GO nem felelt meg az orgánum által támasztott elvárásoknak, és a részt eladták, valamint elengedték.

Végül a legtöbb játékos a VALORANT-ban talált leszállóhelyet (daps, koosta, mixwell, vice, autimatic és mások). TenZ streamerként maradt a C9-nél, és ő lett az új VALORANT csapat alapja. A team „általános” sikertelensége ellenére a TenZ által produkált csúcspontok és statisztikák bizonyították, hogy sztárpotenciállal rendelkezik.

2021 elején visszalépett a versenyzéstől, de a VCT NA Masters One előtt a Sentinelsben újra visszatért. Teljesítményeivel a csapatot az NA ranglisták élére repítette, és Reykjavíkban favoritként alapozta meg őket.

G2 mixwell

A spanyol szenzáció 2016-ban rohamozta meg az NA CS-szcénát, amikor is csatlakozott az OpTic Gaming játékoskeretéhez. Bár a győzelmek listája nem volt különösebben hosszú, 2016 végén a világ egyik legjobb csapatának tartották őket.

Bár a tehetségével sosem volt probléma, egy idő után nem hozott neki pozitiv élményeket  a játék, és végül ő is a VALORANT mellett találta meg amit keresett. A tavalyi év közepén csatlakozott a G2 VALORANT-hoz. A G2 gyorsan az élre ugrott, ahogy az EU VALORANT fejlődni kezdett.

Mit gondoltok, tényleg sokkal jobbak a lehetőségeik a VALORANT játékosoknak?

Betöltés...
Keresés
Keresés