A Microsoft Excel hivatalosan is esport lett

Bármennyire is furcsán hangzik, az Excel már nem csak egy olyan program, amelyet a szüleid használnak a kiadások nyilvántartására, hiszen június 8-án mindannyian tanúi lehetünk az első éves Microsoft Excel pénzügyi modellezési világbajnokságnak.

Az emberek valójában elég sok módot találtak arra, hogy a táblázatkezelőt versenyképessé tegyék. Egy gyors keresés a YouTube-on vagy a Google keresőben az “Excel Speedrun” kifejezésre ezernyi eredményt ad, de a közelgő event nem erre fog összpontosítani.

Ehelyett nyolc különböző ország nyolc legjobb pénzügyi modellezője fog versenyezni egymással, hogy elkészítsék a legjobb pénzügyi modellt, és eközben hazavihessék a “dicsekvés jogát”.

A résztvevők, köztük a brit Andrew Ngai, az ausztrál John Lim, a lengyel Gabriela Stroj és Dél-Afrika kedvenc fia, Jason Webber, talán még nem számítanak ismerős neveknek, de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan hallani fogsz róluk a sajtóban.

Íme az összes versenyző:

És ha már ennyire feldobtuk ezt az eseményt, akkor azt is elmondjuk, hogy hol és mikor nézheted azt. Az Excel pénzügyi modellezési világbajnokság június 8-án lesz a Financial Modeling World Cup YouTube-oldalán.

Ha nem akarsz keresgélni, akkor a hivatalos streamet itt találod:

Betöltés...
Keresés
Keresés