18.8 C
Budapest
2021, június 17, csü

ÜTKÖZÉSPONT – egy izgalmas játék, ami megmentheti az életed

Mindenki látott már a tévében valamilyen helyszínelős krimit. Népszerűségük érthető, hiszen kétségkívül szórakoztató figyelemmel kísérni, ahogy a profi nyomozók az apró nyomokból és elejtett...

FRISS

10 PlayStation 5-öt csempésztek, most 5 év börtönnel nézhetnek szembe

Nagy fogásról számoltak be az indiai hatóságok.

Június 5-én Új-Delhi légiközlekedési vám- és exportbiztosítás különleges nyomozási és hírszerzési részlege nem mindennapi rakományt foglalt le. A csomagban 10 darab PlayStation 5, 222 különböző típusú iPhone, 173 használt laptopot és 4391 egészségügyi terméket találtak.

A csomag értéke megközelítőleg 100 millió forintra rúg, de a jelenlegi piaci helyzetben ez az összeg még tovább emelkedik.

A sajtótájékoztatón a Különleges Nyomozó és Hírszerző Kirendeltség kijelentette, hogy a gyanúsítottak az árut rosszul címkézték fel, ezzel szándékosan elkerülve a termékeket megillető vámterhek befizetését. Ezen felül a csomagokat Dubaiba szánták, ahol a háztartási cikkek vámtétele alacsonyabb, illetve Dubajban az általános adók is jóval kedvezőbbek az Indiai viszonyoknál.

A gyanúsítottak most 5 év börtönnel néznek szembe, a hatályos jogszabályok értelmében ugyanis akár ennyit is kaphatnak azért, amiért megpróbálták kicselezni a hatóságokat.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI