18.8 C
Budapest
2021, június 17, csü

ÜTKÖZÉSPONT – egy izgalmas játék, ami megmentheti az életed

Mindenki látott már a tévében valamilyen helyszínelős krimit. Népszerűségük érthető, hiszen kétségkívül szórakoztató figyelemmel kísérni, ahogy a profi nyomozók az apró nyomokból és elejtett...

FRISS

Biciklit kapott PlayStation helyett – 2 nappal később tragikus körülmények között hunyt el a 12 éves fiatal

Meglepetésnek indult, tragédiával végződött.

Egy fiatal, mindössze 12 éves fiatal életét vesztette, miután édesapja úgy döntött kimozdítja a gép elől, ezért a fia által hőn áhított új PlayStation helyett egy biciklivel lepte meg a fiatalt. Az ajándékot egyfajta előkarácsonyi meglepetésnek szánta az elvált apa.

Közös biciklitúrát terveztek, ám a fiatal hiányos felszerelésben indult útnak. Egy ideig minden rendben ment, az apa meg is jegyezte, hogy “olyan boldog volt Corey, ekkor azt gondoltam jó döntés volt a bicikli a PlayStation helyett”. Később viszont bekövetkezett a katasztrófa. Egy kanyargós szakaszhoz értek, ahol a tapasztalatlan fiú hirtelen fékezett, minek következtében elveszítette uralmát a jármű felett. Egy pillanattal később már a szembesávban találta magát, az épp érkező teherautó pedig hiába fékezett, nem tudta elkerülni az ütközést.

Itt a fiatal Corey Caton eszméletét vesztette. Súlyos fejsérülést szenvedett, amit egy műtét követett még aznap. Hiába igyekeztek az orvosok, az életét már nem tudták megmenteni. 2 nappal később a kórházban elhunyt.

Az elvált szülők között óriási harag dúl. Az anya szerint volt férje gondatlanságából következthető vissza a tragédia. A vizsgálatokból kiderült ugyanis, hogy Corey egy normál felnőtt mountain bike-ot hajtott, ami nem egy 12 éves fiatal méreteihez igazítottak, épp ezért sokkal nehezebb lehetett irányítania a biciklit, főleg a hiányos tapasztalataival.

Egy dologban viszont konszenzusra jutottak: ha PlayStationt vett volna az apa, akkor mindez nem történhetett volna meg.

Érdekes konklúzió, ami meglehetősen hiányos, hiszen, ha nem megyünk ki, akkor nem történhet semmi baj? Az biztos, hogy kisebb a kockázat, de ezen érvelési hibával általában azok takaróznak, akik szeretnének kapaszkodni valamibe. A múltat nem tudjuk megmásítani, viszont érdemes mindig biztosítani a megfelelő körülményeket, ha pedig valaki erre képtelen, akkor érdemes átgondolni a dolgokat.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI