Hasznot húzni a “halálból” – A FIFA közösség undorító húzása

Biztosan mindannyian hallottátok már a szomorú hírt, mely szerint a hétvégén egy a finnek elleni mérkőzés 43. percében a dán Christian Eriksen összeesett a pályán, minden előjel nélkül. Bár ekkor még lélegzett, de már eszméletlen volt, később pedig leállt a szíve.

A hihetetlenül fantasztikus és gyors orvosok munkájának köszönhetően azonban néhány percnyi küzdelem után a remek focistát sikeresen újraélesztették, és stabil állapotban vitték le a pályáról. A sportoló hála az égnek eszméleténél volt.

Azonban amire legtöbbünk ezekben a percekben gondolni sem mert, azt nagyon sokan igen gyorsan meg is tették: a FIFA közösség megdöbbentően nagy része azt gondolta, hogy Eriksen elhunyt, ezért a kártyákat azonnal áruba bocsátották.

Azt feltételezték, hogy mindenki meg akarja majd magának szerezni a kártyát, hogy így tegyék tiszteletüket a focista emléke előtt, ezért azonnal fel is pattintották a kártyákat, méghozzá max. áron. Egyszerűen hihetetlenül pofátlan nyerészkedők.

Guys, pray for Christian Eriksen. from FIFA

A kommentek között azért jócskán voltak a normálisabb csapatból is, sokan külön kérték a közösség tagjait, hogy NE próbáljanak nyerészkedni a kártyán, hiszen nem szép dolog ilyesmivel foglalkozni ezekben a nehéz időkben.

Ahogy az alábbi ábra is mutatja, a tragédia időpontjában hihetetlenül magasra csaptak azok a bizonyos árak:

Nos, akármennyire visszataszító ez a fajta viselkedés, sajnos nem egyedi eset. Amikor Iker Casillas volt hasonló helyzetben, az ő kártyája is azonnal “arany áron” ment, majd amikor kiderült, hogy (szerencsére) túlélte, azonnal visszaestek az árak. Gusztustalan.

Természetesen, akinek nem inge… 

Betöltés...
Keresés
Keresés