24.1 C
Budapest
2021, szeptember 16, csü

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

A hét legfurább sztorija: Tömérdek pénz, a kínai férfi és a LoL e-girl

Manapság már abszolút nem számít kirívónak, ha pénz ellenében ilyen-olyan szolgáltatást veszünk vagy árulunk.Magánszemélyek több száz, ha nem több ezer dollárt dobnak ki egy “online személyiségre”, de hogy valaki pereljen azért, hogy visszakapja ezt a pénzt, na az nem mindennapi dolog.

Éppen ez történt a kínai Gunagzhouban, a Guangzhou Daily News Weibon megjelent (és a Twitteren, Danial Ahmad játék-újságírónak köszönhetően lefordított) bejegyzése szerint. A  lényeg tehát a következő: egy LoL játékos férfi 22.000 dollárt költött egy női társra, akit egy alkalmazáson keresztül talált, hogy játsszon vele, de miután a nő nem volt hajlandó randizni vele, beperelte, hogy visszakapja a pénzt.

A Guangzhou Daily szerint a férfi, akit “Xiao Jun”-nak hívnak, 22 ezer dollárnak megfelelő összeget költött az alkalmazáson belüli díjakra és ajándékokra a “Xiao Mei” névre hallgató  League-játékos hölgy részére. Ez egy picikével kevesebb, mint 6,5 millió forintnak megfelelő összeg egyébként.

Jun 2019 novembere és 2020 áprilisa között több mint 11.000 dollárt fizetett a hölgynek az alkalmazáson keresztül, hogy játszhasson a nővel, 2020 februárjában pedig a jelek szerint megpróbált még egy szinttel feljebb lépni, és randit kérni.

Mei visszautasította, de Jun egy olyan férfi, aki hagyja, hogy a pénz beszéljen helyette. Így ahelyett, hogy csak szimplán ezt elfogadta volna válaszként, egyszerűen elment, és újabb 11.000 dollárt költött “órákra, kozmetikumokra stb.”, és elküldte azokat a nőnek. Mei egy ideig visszautasította ezeket az ajándékokat, ám utána “miért ne?” alapon átvette őket.

A dolgok akkor jutottak el a csúcspontra, amikor Jun a LoL-os haverjait arra vette rá, hogy Mei-t a feleségének nevezzék. Úgy tűnt, ez volt az utolsó csepp a pohárban Mei számára, és úgy döntött, megszünteti az alkalmazáson keresztül nyújtott “játékszolgáltatásokat”.

Felháborodva azon, hogy több mint 22.000 dollárt költött a nőre, akit nyilvánvalóan semmi más nem érdekelt, csak az, hogy pénzt keressen azzal, hogy együtt játszik vele, Jun úgy gondolta, hogy a Xiangtan Yuhu District People’s Court elé viszi az összetört szívét, és “jogalap nélküli gazdagodás” miatt beperli a nőt.

Természetesen a pénzét nem kapta vissza, hisz a bíróság úgy döntött, hogy a két fél között “szolgáltatási szerződéses kapcsolat” állt fenn, tehát Jun önkéntesen Meinek adományozta az összes ajándékot, pénzt is.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI