Nagyik és az AWP – A CS:GO esport team, ahol mindenki 60+

A Lenovo által szponzorált CS:GO csapat, a Silver Snipers még 2017-ben azzal a kifejezett céllal állt össze, hogy szélesítse az e-sportok közönségét, mely jellemzően meglehetősen fiatal. A csapat edzője a CS korábbi profija, Tommy „Potti” Ingemarsson, aki a  visszavonulása óta menedzserként dolgozik.

Legújabban diákokat és más, a versenyszerű játék világába újonnan belépő játékosokat mentorál. A Silver Snipers viszont lehetőséget kínált arra, hogy ezt a koncepciót még tovább vigyék, egy vadonatúj demográfiai csoporttal.

„Azt akarjuk, hogy mindenki részt vegyen benne” – mondja Ingemarsson.

The Silver Snipers are a CS:GO team in Sweden where the youngest member is 62 and the oldest 81. They say playing CS has helped to give them a confidence boost and serve as a sort of mental gymnastics from gaming

A csapatban 62 és 81 év közötti nyugdíjasok kaptak helyet. De mégis hogyan bukkantak rá ezekre az idős gamerekre? 2017 januárjában egy izgalmas hirdetést tett közzé a Lenovo. Egy felhívás volt olyan nyugdíjasok számára, akiket érdekelne, hogy csatlakozzanak az eSport-csapathoz.

A cél az volt, hogy részt vegyenek a svédországi Dreamhack Digital Festivalon, és a CS kategóriában versenyezzenek. Azóta már a Lenovo által szponzorált gamer nyugdíjasok  egy elég menő gamer közös lakásba költöztek, és minden nap rengeteget játszanak.

Jöjjön róluk egy kis összegzés:

Betöltés...
Keresés
Keresés