14.9 C
Budapest
2021, szeptember 24, pén

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Fizetsz, hogy ne legyen több csaló? – A CS:GO közösség nagy része nem

A CS:GO-ban történő csalás visszaszorítására tett legújabb erőfeszítés nagy hatással volt a Steam egyik legnagyobb játékának játékosbázisára. A Valve egy június 3-i javítással szinte teljesen átdolgozta a CS:GO Prime státuszát.

Június óta ugyanis a Prime státuszt csak 15 dollárért az az 4.544 forintért lehet megvenni, “ingyen” sehogy sem juthatunk hozzá. A SteamCharts által rögzített CS:GO friss egyidejű játékosszám-átlagai szerint, a játék 16,7%-os csökkenést (több mint 100.000 játékos elvesztését) szenvedett el a június eleji patch óta.

Érdemes megjegyezni, hogy a CS:GO játékosállománya azért rendszeresen ingadozik, mégis, ez a legmeredekebb havi csökkenés, amit a játék 2018 óta “tapasztalt”.A Prime státusz változása ésszerű okozója az anomáliának.

E funkció már a bevezetése óta a tisztességes játékot hivatott elősegíteni azáltal, hogy megnehezíti a csalók rangsorolt játékba való bejutását. Egy nemrégiben megjelent fejlesztői blogban a Valve elismerte, hogy nem úgy működött, ahogy képzelték.

Azok a fiókok, amelyek már rendelkeztek Prime státusszal, az új javítás megjelenésekor megmaradtak, de minden olyan fióknak, mely még nem rendelkezett vele, egy kéthetes határidő után 15 dollárt kell fizetnie, hogy játszhasson a CS:GO kiemelt Competitive módjával.

Lényegében a Valve azt reméli, hogy az új Competitive fizetőfal a garantált árcédulával távol tartja a csalókat a játéktól. A CS:GO többi része, mint az alkalmi meccsek és a Danger Zone battle royale mód, továbbra is ingyenesen játszható marad.

Azoknak a játékosoknak pedig, akik szeretnének belekóstolni a kompetitív játékba anélkül, hogy fizetnének a Prime-ért, a Valve bevezette az Unranked matchmaking kapcsolót. Az Unranked ugyanolyan, mint a Competitive, de a játékosok nem szereznek rangokat, XP-t vagy zsákmányt.

Tehát, ha az új Prime szabályok jót tesznek a játék egészségének, akkor miért csökken a játékosok száma szerintetek?

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI