Napi barom: SOHA ne csinálj ilyet junglerként a LoL-ban!

A League of Legends játékosok sokáig reklamáltak amiatt a Riotnak, mert véleményük szerint túlságosan erős volt a játékban a snowball-hatás. Ez azt jelenti, hogy az előnyben játszó csapat csak halmozta tovább magára a további előnyt, míg a hátrányban játszó tehetetlenül kapálózott, amíg az ellenfél kegyesen le nem zárta a meccset.

Ennek okán született meg az Elder Dragon buff, ami egy utolsó mentsvár lehet egy rendesen elhúzódó találkozón. Ha a hátrányban játszó csapat egy hősies összecsapás végén megszerzi az erősítést, egy pillanat alatt megfordíthatja a találkozót.

Viszont előfordulhat olyan is, hogy az erősebb csapat szerzi meg, ekkor viszont szinte azonnal le lehet rántani a rollót. Na, de mi van akkor, amikor az előnyben játszó gárda junglere túlgondolja a dolgot és arcoskodik? A válasz:

hatalmas káosz!

Good guy Lee Sin saving Elder for his team (gone wrong (gone sexual)) from leagueoflegends

A fenti videóban Lee Sin könnyedén leszedhetné az Eldert, ezzel bebiztosítva a győzelmet csapatának. Ehelyett azt hiszi, hogy 4D sakkot játszik, s még az utolsó éppen éledőben lévő társának is meg akarja szerezni a buffot. A kivárás eredménye egy hatalmas bukta, a hátrányban lévő gárda Kayle-je ugyanis megérkezik és egyetlen csapással elviszi a sárkányt.

A hatalmas blama végeredménye egy bukott Elder és egy bukott meccs, senki sem tudta megállítani az így szanaszét erősített Kayle-t.

Tanulság: Pontosan az a helyzet a neutrális objektívekkel, mint a killekkel is. Nem érdemes másnak adni, vagy másra várni, mert könnyen lehet, hogy abban az egy-két hezitáló másodpercben ússza meg az ellenfél, vagy tör borsot az orrunk alá.

Betöltés...
Keresés
Keresés