Borzasztó: Twitteres csínytevő miatt halt meg a 60 éves férfi

2020 áprilisában egy 60 éves férfi “Swatting-támadás” áldozata lett: az elkövetők hamis információkkal hívják fel telefonon az amerikai rendőrséget, remélve, hogy fegyveres válaszreakciót indítanak áldozatuk tartózkodási helyén.

Miután megadta magát a saját otthonát körülvevő rendőröknek, Mark Herring szívrohamot kapott, és nem sokkal később meghalt. Most a WKRN News újabb riportja rávilágított az eset körülményeire, és a mögötte álló kicsinyes okokra.

Herringet kiskorúak vették célkeresztbe a miután meglátták Twitteren az értékesnek tartott @Tennessee felhasználóját. Úgy tűnik, ő volt az egyik a sok közül, akiket ilyen módon célba vettek. Herring családja Alex Denisnek magyarázta el az esetet.

Fia elmondta, hogy az egész akkor kezdődött, amikor “a szomszédok” telefonáltak, és azt mondták: “Mindenhol rendőrök vannak, és azt hiszik, hogy egy férfi megölt egy nőt, a ti telketeken van, fedezékbe kell vonulnotok.”.

“Kiment a házból fegyverrel, mert úgy tudta, hogy valaki a telkén van” – mondta Corinna Fitch, Mr, Herring lánya. “Látta maga körül a zsarukat, és megkérdezték tőle, hogy ő Mark Herring, ‘tegye fel a kezét’, mire ő eldobta magától a fegyvert”.

Ez nyilvánvalóan megfélemlítési taktika volt, hogy nyomást gyakoroljon Herring úrra, hogy adja oda a Tennessee felhasználónevet. Ezután “egy gyerek az Egyesült Királyságból felhívta apám helyi rendőrkapitányságát”.

Az Egyesült Királyságban élő kiskorú még mindig nem nagykorú, így nem azonosítható és nem adható ki. Herring volt az egyetlen, aki meghalt. Elképesztő, hogy egyáltalán hogy juthat bárkinek is eszébe ilyen undorító dolog.

Őszinte részvétünk Mark Herring családjának.

Betöltés...
Keresés
Keresés