20.6 C
Budapest
2021, szeptember 19, vas

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Meghekkelték a Nemzeti Konzultációt – Itt a NERBot 2.0

Az informatikusok ismét lecsaptak.

Magyarország Kormánya Nemzeti Konzultációra hívta a lakosságot, ahol is a közügyek megvitatására került sor. A levélformátum mellett viszont online is beküldhetjük véleményünket, na ezt a rendszert játszotta ki egy informatikus, aki megalkotta a NERBot 2.0-át, ami 6 másodperc alatt tölti ki a teljes szavazólapot.

A NERBot 2.0 elnevezés nem véletlen, korábban ugyanis sikeresen bojkottáltak egy Nemzeti Konzultációt. Ekkor a Police.hu beszámolója szerint azonosították a készítőt és lefoglalták az eszközeit, következménye viszont nem lett az ügynek. A mostani program készítője szerint ezzel a tettükkel nem követtek el bűntényt, a Btk. 375-ös és 423-424-es paragrafus szerint ugyanis nem minősül tettük hekkelésnek.

„Aki jogtalan haszonszerzés végett információs rendszerbe adatot bevisz, az abban kezelt adatot megváltoztatja, törli, vagy hozzáférhetetlenné teszi, illetve egyéb művelet végzésével az információs rendszer működését befolyásolja, és ezzel kárt okoz, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A NERBot 2.0 készítői viszont nem vettek ki semmiféle adatot, csupán feltöltöttek az adatbázisba, így kifelé nem történt adatcsere. Épp ezért a program írója szerint a jelenlegi jogszabályok alapján nem ítélhetik el.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI