Shroud: “Az esportolók akár 50 évesen is versenyezhetnének!”

Az esportolók világa hihetetlenül kompetitívnek számít, és még a legjobb esportolók is idő előtt visszavonulhatnak. Valójában sok profi gyakran a 20-as évei végén vonul vissza a profi játéktól, és a túlnyomó többség karrierje későbbi szakaszában menedzseri vagy kommentátori szerepet vállal.

A legtöbb versenysporthoz hasonlóan az esport világában is gyakran zajlanak viták. Az egyik leggyakoribb terület, melyről sok vita folyik, az ideális visszavonulási korhatár. Míg sok profi és kritikus egyaránt azzal érvel, hogy a fiatalabb játékosok gyakran gyorsabb reakcióidővel rendelkeznek, Shroud ezzel nem ért egyet.

Úgy véli, hogy az idősebb esport-profik is képesek lehetnek sikeres karriert fenntartani.

Arra a kérdésre, hogy Shroud szerint hány éves korukig játszhatnának versenyszerűen az esport-profik, meglepő választ adott. “Talán az 50 a maximum. Én tényleg így gondolom” – mondta. “Ha korán kezdtél, mondjuk 16-17 évesen profi szinten játszani, és 50 éves korodig profi szinten játszol, akkor még mindig magas szinten játszol majd.”

Ez mindenképpen egy érdekes és meglehetősen üdítő felfogás, különösen annak fényében, hogy a játékosok életkorát gyakran felhozzák, amikor a képességekről és a tapasztalatról beszélnek. Bár egy sportoló reakciói természetesen lelassulhatnak, Shroud úgy véli, hogy az elhivatottság és a kemény munka még mindig kitart.

https://www.youtube.com/watch?v=395cvpA4lgE&ab_channel=ProTierGaming

“Igen, persze, veszíthetsz némi reakcióidőt” – magyarázta. “De én mondom neked, te még mindig ott leszel azon a magas szinten, ha megvan benned ugyanaz a szenvedély, lendület és motiváció a fejlődésre. Még mindig el fogsz jutni oda, még mindig meglesz.”

Természetesen a nyugdíjkorhatár játékosonként eltérő, de Shroud úgy véli, hogy az elhivatottság sokat segíthet abban, hogy hosszú karriert futhassanak be a versenyszerű játékban.

Betöltés...
Keresés
Keresés