Napi lúzer: Átverte a HUD, bukta is a kört a Siege játékos

Ritkán látni olyan buktákat, amiket nem egy játékhiba, hanem egy játékelem eredményez. A Rainbow Six Siege-ben például a HUD kiemelkedően informatív, a társaink operátorának ikonját is a karakterek fölé biggyeszti. Abból a célból természetesen, hogy ne akarjunk pánikolva ólmot ereszteni a barátságos emberekbe.

Ám ha a csillagok állása nem nekünk kedvez, ez a feature a vesztünket is okozhatja. Ha már egy ideje játszunk a játékkal, akkor reflexszerűen figyeljük az ikonokat, s nem mérlegelünk, hogy milyen karaktermodellt látunk alatta. Pontosan ennek a helyzetnek lett a veszte egy Siege játékos, aki ezzel a manőverrel elnyerte a nap legszerencsésebb húzásának járó díjat.

Who’s that OPERATOR from Rainbow6

A videón jól látszik, hogy a szemben érkező operátor fölött ott villódzik egy ikon, így a videó készítője nem is akar vele kezdeni semmit. Csak akkor jön rá, hogy valami nincs rendben, amikor a közelítő operátor megküldi pár golyóval és a földre kényszeríti. Eleinte joggal gondolhatta, hogy friendly fire áldozata lett, ám pillanatokon belül kiderült, hogy mi volt a turpisság. Az ellenfél mögött éppen “megpihent” egy csapattárs, s annak az ikonját látta az ellenfél fölött.

Ékes példa ez arra, hogy több évnyi tapasztalattal a hátunk mögött sem érdemes reflexszerűen játszani, ébernek kell maradni, ugyanis ranked meccseket is bukhatunk az ilyen jellegű figyelmetlenségek miatt.

Betöltés...
Keresés
Keresés