Teljesen megölik a „szélsővédő metát” a FIFA 22-ben

Az EA Sports végre lerántotta a leplet a FIFA 22 játékmenet bemutatójártól. Kaptunk néhány pillanatot abból, amit a következő generációs konzolokon (PS5, Xbox Series S/X) tapasztalhatunk majd, valamint pár érdekes információt is megosztottak velünk a fejlesztők.

Többek között azt, hogy bizonyos játékosok máshogy fognak viselkedni, mint a FIFA 21-ben.

A figyelem itt elsősorban az „off position” játékosokra szegeződik. Minden olyan játékos, aki négy Division Rivals meccsnél többet játszott idén tudja, hogy a FIFA 21-ben a szélsővédők játszottak javarészt középhátvédet. Ők voltak ugyanis elég gyorsak ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a villámgyors támadókkal, s jó esetben még Staminával és fizikummal is bírták.

Az új Tactical AI-nak köszönhetően máshogy fognak viselkedni a játékosok a 22-ben. S mivel máshogyan reagálnak a játékhelyzetre, így speciális megkötések is vonatkoznak rájuk. Többek között az, hogy a szélsővédők védekező mozgása nem lesz olyan pontos, mint az eredeti pozíciójukban. Vagyis egyáltalán nem fogja megérni máshol játszatni őket.

Nem biztos, hogy ez egy jó újítás, tekintve, hogy mindez a kreativitásunkat határolja be. Viszont egy évnyi „szélsővédőzés” után felüdülés lesz valami újat látni.

Betöltés...
Keresés
Keresés