Gratulálunk! – Az agyi bénulással küzdő játékos lett a Valorant közösség hőse

Még hogy a gamerek “semmire sem jók”! Mi sem lehet tökéletesebb visszavágás erre, mint Rowan Crothers, az az ‘magnetbrain‘, aki igen sok mindent tett már le az asztalra. Korábban profi szinten űzte a Valorantot – bár erről sajnos már nem sok mindent maradt vissza, de legalább a Twitch csatornáját még megtaláltuk egy videóval -, ám egy jó ideje inkább a másik szenvedélyére, az úszásra összpontosított.

Egyébként még egy picit visszatérve a Valorantos múltjára, a Pants Down csapat tagja volt, amely összefogott és kvalifikálta magát a LetsPlay.Live (LPL) Challengers versenyre 2020 szeptemberében. A bajnokság után ‘magnetbrain’ úgy döntött, hogy egy kis szünetet tart a Valorantban, és a közelgő tokiói paralimpiára készül. Mindezt úgy tette, hogy közben agyi bénulással küzdött.

És milyen jól is tette… Miért? Nos, most szerezte meg az aranyérmet Tokióban, a Tokyo 2020 Paralimpián a férfi 50 méteres szabadúszáson. Így tehát már elmondhatjuk, hogy a gamer közösség duplán büszke rá! Amikor arról kérdezték, hogyan jutott el az úszáshoz, beszélt küzdelmeiről is. Crothers így nyilatkozott: “Azért kezdtem úszni, hogy segítsek az agyi bénulásomon, mint egyfajta terápia.”

“Akkoriban utáltam, és nem bírtam elviselni. Ha nem fedeztem volna fel a paralimpiát, soha eszembe sem jutott volna ilyesmi…” Nos, mi további sok sikert kívánunk neki!

kép: esportstalk

 

Betöltés...
Keresés
Keresés