20.6 C
Budapest
2021, szeptember 19, vas

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

Keanu Reevesként lopják meg az idős hölgyeket az online csalók

Keanu Reeves Hollywood egyik legkedvesebb és legártatlanabb színésze. Több legenda is kering a világhálón a Mátrix sztárjáról, de az biztos, hogy nem véletlenül kedvelik őt annyian.

Ám most a nevét a napokban besározta pár online csaló, akik idős hölgyeket loptak meg úgy, hogy Keanu Reevesnek adták ki magukat – írja a Los Angeles Times nyomán a Gamestar.

Az említett lap interjút készített egy Molli Hermiston nevű nővel, aki rokona az egyik “áldozatnak”. Hermiston nagynénje az elbeszéltek szerint ékszereket kapott Keanu Reevestől, amiért a színesz “csupán” 10 ezer dollárt kért cserébe.

A megkérdezett hölgy természetesen tudta, hogy nagynénjét át tervezik verni, ám elmondása szerint idősebb rokona meg volt róla győződve, hogy az igazi Reeves kér segítséget. Molli így hát úgy döntött, hogy maga buktatja le a csalókat, csinált egy kamuprofilt a Facebookon, majd pedig belépett az összes megtalálható Keanu Reeves rajongói csoportba. A Los Angeles Times-nak adott interjújában azt mondta, hogy ezután nem sokkal vagy öt Keanu Reeves akarta felvenni vele a kapcsolatot.

“A csalók hamar elkezdtek a vagyonra és a társadalmi helyzetre vonatkozó kérdéseket feltenni, illetve olyan adatokat kicsikarni, amelyek válaszok lehetnek egy bank biztonsági kérdéseire” – írta a Gamestar.

Az egyik “kamu Reeves” például kétezer dollárnak megfelelő bitcoinért vitte volna el Hermistont egy állítólagos celeb eseményre!

Molli Hermiston és nagynénje esetéből jól látszik, hogy mennyire veszélyes hely lehet az internet, ha védtelenül böngészünk rajta és naivan állunk ahhoz, amivel szembe kerülünk!

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI