Íme a Top 10 legjobban kereső e-sport játékos a világon

Az e-sport események egyre népszerűbbek, ennek következtében a díjazások is egyre nagyobbak. A világ legjobb e-sport játékosai közül néhányan kezdenek a hagyományos sportcsillagokéhoz hasonló fizetéseket keresni.

Íme, a világ legjobban kereső e-sport játékosainak listája.

Joona “Serral” Sotala (Starcraft 2)

Az egyik legjobb nem koreai Starcraft 2 játékos a világon. A finn származású Serral a szcéna ranglétráján a legjobban fizetett Starcraft versenyjátékos lett.

Ő volt a történelem első nem koreai játékosa, aki 2018-ban megnyerte a StarCraft II világbajnoki sorozatot.

Ennek eredményeképpen az e-sport eseményeken szerzett összes nyereménye közel 1 millió dollárra (295.350.000 Ft) rúgott.

Tyler “Ninja” Blevins (Fortnite, stb.)

Hiba lenne kihagyni minden idők egyik legjobban fizetett Twitch-streamerét. Számos e-sport versenyen indult, de a bevételeinek nagy része még mindig a szórakoztatóipari karrierjéből származik.

 

Ha csak a pénzbeli értéket nézve a lista élén állna, de az a tény, hogy csak az e-sport világának peremén mozog, lentebb helyezi őt a listán.

Ian “C6/Crimsix” Porter (Call of Duty)

Az észak-amerikai Call of Duty kompetitív színtér egyik főszereplője. C6 három világbajnokságot és 37 major versenyt nyert pályafutása során.

Elképesztő képessége, hogy ennyi éven át az élmezőnyben tudott maradni, miközben alkalmazkodott az új játékokhoz és az új szabályokhoz, kiérdemelte, hogy helyet kapjon ezen a listán.

Legalább 1,2 millió dollárnyi (354.420.000 Ft) pénzdíjat szerzett.

Andreas “Xyp9x” Højsleth (CS:GO)

Profi CS:GO játékos, aki hozzájárult az Astralis népszerűségének gyors növekedéséhez. Őt tartják az egyik olyan játékosnak, aki rendet tett a játékukban, és tökéletes helyzetbe hozta őket, hogy uralják a CS:GO versenyszcénát.

Ennek eredményeként több mint 1,8 millió (531.630.000 Ft) dollárnyi nyereményt keresett.

Peter “dupreeh” Rasmussen (CS:GO)

Peter “dupreeh” Rasmussen négy Valve Majort nyert Counter-Strike-ban: Global Offensive játékban. Képessége és tehetsége fontos szerepet játszott abban, hogy az Astralis az e-sport színtér egyik legjobb CSGO-csapatává vált.

Ügyessége és FPS-tudása 1,9 millió dollárt (561.165.000 Ft)hozott neki.

Lee “Faker” Sang-hyeok (League of Legends)

Vitathatatlanul minden idők legjobb League of Legends-játékosa. Lee egyike annak a két játékosnak, aki háromszor nyerte meg a League of Legends világbajnokságot.

Csak a pénzdíjakkal több mint 1,3 millió dollárt (383.955.000 Ft)keresett. Ha ezt összeadjuk a különböző reklámszerződésekből, a merchandising díjakból és az éves fizetéséből származó bevételekkel, akkor többet keres, mint a legtöbb Premier League-játékos.

Kyle “Bugha” Giersdorf (Fortnite)

A világ egyik legnagyobb online játékfenoménjeként előre látható volt, hogy az Epic Games dollármilliókat önt a Fortnite világbajnokságára.

Bugha 2019-ben domináns teljesítményt nyújtott a Fortnite világbajnokságon, amivel összesen 3,2 millió (945.120.000 Ft) dollárt nyert.

Sven Magnus Carlsen (Chess24)

Lehet, hogy ez nem tűnik ideillőnek, de a sakk nagymestere, Sven Magnus Carlsen volt a legjobban kereső egyes e-sport játékos 2020-ban.

Összesen 590.719 dollárt (174.468.856 Ft) keresett 43 versenyen.

Ez talán nem a legnagyobb szám a listán, de talán a leglenyűgözőbb, hogy egy sakknagymester lett az egyik legjobban kereső e-sport játékos 2020-ban.

Jesse “JerAx” Vainikka (Dota 2)

Elég, ha csak annyit mondok, hogy az OG Dota 2 csapata, akik évekig uralták a színteret, a világ legjobban kereső e-sport játékosai közé tartoznak.

JerAx jelenleg visszavonult, de a 2020 januárjáig tartó keresete még mindig a legjobban keresők közé tartozik, legalább 6,5 millió dollárral (1.919.775.000 Ft).

Johan “N0tail” Sundstein (Dota 2)

Az egész listát tele tudnám tölteni a legjobban kereső Dota 2 profi játékosokkal, de hol lenne ebben a móka? A valóságban a világ legjobban kereső Dota 2 játékosa N0tail. Ő és csapata, az OG két egymást követő évben megnyerte a The International-t.

Ez, valamint a Fnatic-kal való korábbi szereplése közel 7 millió dollárt (2.067.450.000 Ft) hozott neki, és ezzel ő lett a világ legjobban kereső e-sport játékosa.

Ez a lista nem teljes. Több játék bevonásával lett elkészítve, mert túl sok Dota2 játékos lett volna a listán. A forint átváltások pedig napról napra változhatnak.

forrás: esportsbets

Betöltés...
Keresés
Keresés