Számos páciens életét követelheti akár egyetlen kibertámadás is

A Censinet kiberbiztonsági vállalat új jelentése szerint egy kibertámadás után a kórházak  csaknem negyede mondta, hogy az azt követő időszakban nőtt a betegek halálozási aránya.

Ez a megállapítás egyre több adatot mutat arra, hogy a kibertámadások nem csak pénzügyi vagy logisztikai problémákat okoznak, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

Az egészségügyi intézmények elleni kibertámadások száma az elmúlt évben megnőtt, ami újból sürgősséget ad a dolognak. A támadások megzavarták a létesítmények betegellátási képességét.

A ransomware-támadásokkal szembesülő csoportok mintegy 70 százaléka mondta, hogy ezek a zavarok a betegek hosszabb kórházi tartózkodásához és a vizsgálatok vagy eljárások késedelméhez vezettek.

Emellett 36 százalékuk azt mondta, hogy az orvosi eljárások során több komplikáció lépett fel, 22 százalékuk pedig azt, hogy megnövekedett a halálozási arány. “Úgy gondoljuk,  hogy ez lassan olyan szintet ér el, hogy az igazgatók és tanácsok figyelmét is felkelti.”

“Az ilyen adatok kezdenek majd szerepet játszani abban, hogy az emberek hogyan gondolkodnak a fókusz- és befektetési területekről. Ha a zsarolóvírus valóban betegbiztonsági kérdéssé válik, akkor foglalkozniuk kell vele.”

Betöltés...
Keresés
Keresés