Egyre kevésbé megtűrt játék a PUBG – Ismét kiszúrtak a játékosokkal

Nemrég érkezett a hír, hogy minden PUBG esport versenyt betiltottak Kínában, mivel a kínai kormány szabályozó hatósága, a Nemzeti Sajtó- és Kiadóhivatal (NAPP) nem hagyta azt jóvá.

A Kínában rendkívül népszerű játék a NAPP játékengedélyére várt, de ez a változás úgy tűnik, hogy sok játékos életére lesz hatással országszerte.

Ide tartozik a PUBG Champions League (PCL), egy franchise-alapú liga Kínában, amely több millió dolláros nyereményalapot kínál, és amely lehetőséget ad a játékosoknak arra, hogy a PUBG Global Championshipre való kvalifikációval beírják nevüket az esporttörténelembe.

A Tencent streaming platformja, a Penguin Esports teljesen eltávolította a PUBG közvetítéseket. Hasonlóképpen a DouYu és a Huya is megváltoztatta a PUBG kínai nevét „Chicken Game” (csirkejáték), illetve „Daily Chicken Dinner” (napi csirkevacsora) névre.

A Sports Business Journal eredeti beszámolója szerint a tiltást Yibo Zhang, a China Culture Management Association Esports Committee alelnöke erősítette meg.

 

Betöltés...
Keresés
Keresés