Egy öt éves kisfiú életébe került a közösségi médiára készülő videó

Egy ötéves kisfiú Minnesotában meghalt hálaadás napján, amikor egy tinédzser véletlenül lelőtte, aki töltött fegyverrel parádézott, miközben egy közösségi médiára szánt videót vett fel – közölte a rendőrség.

A Brooklyn Park-i rendőrség csütörtök este reagált egy segélyhívásra, ahol megpróbálták elsősegélyben részesíteni a kisfiút, de a gyermek a helyszínen meghalt – áll a rendőrség közleményében.

A brooklyni rendőrség első vizsgálata szerint a 13 éves fiú több más fiatalkorúval együtt “egy töltött fegyverrel próbált közösségi médiás videót készíteni. Egy bizonyos ponton a tinédzser elsütötte a fegyvert, amely eltalálta az 5 éves áldozatot”.

A 13 éves tinédzsert letartóztatták, és jelenleg a Hennepin megyei fiatalkorúak fogdájában van, miközben az ügyben folytatódik a nyomozás. Mark Bruley, Brooklyn Park rendőrfőnök-helyettese a CBS Minnesotának elmondta, hogy az incidens egy ház garázsában történt, miközben a felnőttek is otthon tartózkodtak.

“Ez egy nagyon sajnálatos baleset, amely nagyon részletes vizsgálatot igényel, amely jelenleg is folyamatban van” – mondta Bruley. “Nekünk, felnőtteknek kötelességünk gondoskodni arról, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá fegyverekhez”.

Mark Bruley azt is elmondta, hogy a tinédzser ellen többrendbeli emberölés miatt is vádat emelhetnek, míg a fegyvertulajdonos, akinek kilétét még nem erősítették meg, szintén számíthat következményekre.

A kisfiú és a tinédzser kapcsolata egyelőre nem ismert.

Betöltés...
Keresés
Keresés