PewDiePie: „Már nem érdekel, hogy hányan nézik meg a videóimat”

A svéd tartalomgyártó, PewDiePie évekig a YouTube királyaként uralkodott. Az utóbbi időben azonban a 32 éves férfi azt tapasztalta, hogy az átlagos videónézettsége egyre csökken, interakciói fogynak, és népszerűsége látszólag úgy „elhalványul”, ahogyan ő és rajongói még soha nem látták.

Bár a leghűségesebb rajongóit ez talán zavarja, Pewds szerint ez őt a legkevésbé sem. Elmondása szerint már megmászta a YouTube csúcsának mérhetetlen magasságait – egy olyan célt, amit ironikus módon „nem is igazán akart” -, és hónapok óta céltudatosan „azt csinálja, amit ő szeret”.

„Már korábban is mondtam” – mondta, miután egy rajongó aggodalmát fejezte ki. „Már vagy egy éve visszavonultnak tekintem magam. Már csak szórakozásból csinálok YouTube-videókat”.

 

A legnagyobb aggodalom a nézők körében az elmúlt hónapokban a YouTuber előfizetői száma körül volt, és az, hogy a 110 millió követő már nem jelent videónézettséget.

Felix egy december 2-i videóban gyorsan eloszlatta az aggodalmakat.

„Azt csinálom, amit szeretek csinálni. Az emberek mindig is dobozba zártak engem, és szerintem ez itt a nagy probléma. Azt csinálom, amit szeretek, és ez azt jelenti, hogy az emberek nem fognak tovább nézni. Őszintén szólva – folytatta –, kezdek belefáradni ebbe.”

„Én csak próbálom jól érezni magam, mások pedig azt, hogy: ‘Bárcsak olyan lenne, mint öt éve!’. Én nem ezt akarom csinálni. Megváltozhatok. Már nem aggódom, hogy néznek-e az emberek. Normális dolog változni.”

Kjellberg elismerte, hogy „rendkívül szerencsés” az elmúlt évtizedben elért sikerei miatt, és azt mondja, hogy most végre „lazít”.

Betöltés...
Keresés
Keresés